Ezekkel a szuper koktélreceptekkel készülj a karácsonyra!

nlc | 2017. December 19.
A finom karácsonyi menü elengedhetetlen része a jó ital.

A sok készülődés és ajándékvásárlás mellett a karácsony leginkább a pihenésről és lazításról szól. Ahhoz pedig mindig jól jön egy finom koktél. Mutatunk pár egyszerű receptet, amellyel még jókedvűbbé varázsolhatod az ünnepet.

Vörösboros forró csokoládé (6-8 kis csészényi)

Hozzávalók

3,5 dl tej

2,5 dl vörösbor

60 gramm csokidarabka

kókuszos tejszínhab (opcionális) 

Egy serpenyőben, közepes hőfokon keverd össze a tejet a csokoládéval. Folyamatosan habosítsd,  míg a csokoládé megolvad a tejben, és vastag, krémes masszát kapsz. Öntsd hozzá a vörös bort, és melegítsd még egy kicsit az egészet.  Ha kész, töltsd át az italt bögrékbe, és kedved szerint díszítsd a tetejüket kókuszos tejszínhabbal.

Forrás: YEAH…IMMA EAT THAT

 

Fűszeres-vaníliás, körtés cider

Hozzávalók

2 liter almabor

2 liter cukormentes körtelé

2 rúd fahéj

1/4 teáskanál szerecsendió

1/2 teáskanál ánizs

1 rúd vanília kikapart magja

rum vagy bourbon (opcionális)

Öntsd egy nagy tálba a leveket és a fűszereket, majd tedd bele a kikapart vaníliát. Alacsony lángon párold az italt, és keverd meg sokszor, nehogy leégjen. Körülbelül 5-10 percig főzd, majd öntsd át egy kancsóba. Ízlés szerint tegyél hozzá alkoholt, de anélkül is nagyon finom. 

 

Fűszeres-áfonyás koktél

Hozzávalók

9,5 dl víz

350 gramm friss áfonya

1 rúd fahéj

1/4 teáskanál ánizsmag

5 gerezd szegfűszeg

1/8 evőkanál őrölt gyömbér

67 gramm kristálycukor

0,6 dl almabor

1 evőkanál citromlé

2 dl vodka

Forrald fel a vizet és az áfonyát egy nagy serpenyőben, majd add hozzá a fűszereket. Takard le a serpenyőt, és hagyd főzni 20-25 percig.
Ha kész, szűrd le az italt, és tedd vissza a serpenyőbe. Add hozzá a cukrot, az almabort és a citromlevet, és alacsony hőfokon főzd tovább még egy kicsit.
Öntsd át az italt elegáns poharakba, és keverd hozzá a vodkát, mielőtt felszolgálnád.

PureWow

Exit mobile version