A karácsonyi Bailey’s-es csokimousse összetevői:
- 2 ek. íztelen zselatin
- 2 ek. hideg víz
- 1/4 csésze forrásban lévő víz
- 1/2 csésze cukor
- 2 ek. kakaópor (minél magasabb a kakaótartalma, annál jobb)
- 1,5 csésze hideg tejszín vagy mascarpone
- 1/2 csésze hideg Bailey’s
- 1 ek. vaníliaaroma
Így készítsd el:
- A zselatinra öntsd rá a vizet, és keverd össze, majd addig hagyd állni, amíg fel nem puhul teljesen.
- Add hozzá a forróvizet, és addig keverd, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik.
(Addig a mousse-tálkáidat tedd be a fagyasztóba 15 percre) - Egy tálban keverd össze a cukrot és a kakaót, utána add hozzá a tejszínt.
- Közepes sebességű robotgéppel kezdd el keverni, és közben add hozzá a Bailey’s-t, a vaníliát és a zselatinkeveréket. Keverd megkeményedésik, amíg kis csúcsok nem látszanak, ha kiveszed a robotgépet.
- Ezután vedd ki a fagyasztóból a tálkákat, és öntsd beléjük a masszát. Ha ezzel megvagy, azonnal tedd hűtőbe.
- Körülbelül 1 órát hagyd hűlni, utána tálalhatod is!
Arra azért figyelj, hogy ez kifejezetten felnőtt édesség!
Forrás: Lemontreedwelling
Kapcsolódó cikkekTörlésSzerkesztés