A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
A rusztikus édesburgonya olyan ízkavalkádot garantál, hogy falatozás közben senkinek nem jut eszébe, hogy egy mennyire pofonegyszerű étellel van dolga.
A töltött édesburgonya előkészítése mindössze pár percet vesz igénybe, sütni azonban egy órán át kell. Mutatjuk, hogyan készül!
Hozzávalók
Édesburgonya
minden burgonyához egy szelet bacon
vöröshagyma
só, bors
olívaolaj
rozmaring
1. lépés: Süssük meg az édesburgonyát!
A sütőt állítsuk 220 fokra! A burgonyát villával szurkáljuk meg, majd tegyük a rácsra, alá pedig helyezzünk egy fóliát a lecsöpögő nedvességnek! Süssük 45 percen keresztül, majd kapcsoljuk le a gázt, a burgonyát pedig hagyjuk a sütőben további 15 percig.
Baconnal töltött édesburgonya (fotó: Getty Images)
2. lépés: Pirítsuk meg a hagymát!
3. lépés: Pirítsuk meg a bacont, adjuk hozzá a rozmaringot!
4. lépés: A bacont és a hagymát süssük össze, majd öntsük a ketté nyitott burgonya közepére!