A habcsók igazi multifunkciós ünnepi desszert. Egyrészt azért, mert a megmaradt tojásfehérjéket így nem kell szemétbe dobni. Másrészt azért, mert szuper karácsonyfadísz készülhet belőle. Harmadrészt pedig – ha eddig nem mondtuk volna – isteni finomság, főleg akkor, ha jól van elkészítve és nincs túlsütve.
Ha szeretnéd te is kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, akkor mutatunk egy csokis alternatívát, ami egészen új dimenzióba helyezi ennek az egyszerű édességnek a megítélését. Csak egyre vigyázz: ha egyszer elkészíted, utána mindig ezt akarod majd enni.
Csokis habcsók
Hozzávalók:
- 3 nagy tojásfehérje
- negyed teáskanál borkősav
- negyed csésze cukor
- 1 csésze csokipasztilla
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 105-110 fokra. A tojásfehérjét és a borkősavat kézimixerrel verd közepes habbá. Amikor kész, adagold hozzá fokozatosan a cukrot – egyszerre egy kanállal –, állítsd a legmagasabbra a gép fokozatát és addig verd a keveréket, amíg kemény és fényes nem lesz. Ez nagyjából 2-3 percet jelent.
Szórd bele a csokipasztillát (vagy csokireszeléket, ha épp az van kéznél), óvatosan keverd bele, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire kezd el kiadagolni a habcsókokat. Két evőkanálnyi legyen egy halom és nagyjából 2,5 centire tedd őket egymástól. Addig süsd, amíg teljesen megszilárdulnak és kiszáradnak a habcsókok: ez 75-90 perc között várható. A tepsiben hagyd kihűlni őket.