Őrülten jó kaja vörös lencséből szilveszterre!

Németh Orsi | 2023. December 28.
A lencse és a pezsgő szilveszterkor kéz a kézben jár. Hoztunk egy igazán izgalmas receptet, amit idén te sem hagyhatsz ki! Nemcsak finom, szuper egészséges is!

Nemcsak újévkor érdemes lencsét enni a vágyott gazdagság reményében, érdemes jóban lenni vele az év többi napján is. A lencse ugyanis rendkívül egészséges, szervezetünket vassal, káliummal, magnéziummal és kalciummal is ellátja, valamint fontos bioaktív anyagok is megtalálhatóak benne, mint a szaponin, a flavonoid és a fenolsav, melyek csökkentik az egyes rákfajták kialakulásának a rizikóját. És itt még nincs vége: rengeteg vitamint is tartalmaz, mint például A-, B1-, B6-, és E-vitamint.

Ha idén újévkor szeretnél beújítani, akkor a következő receptet szívből ajánljuk:

Csili-csicseriborsós vöröslencse-leves

Fotó: Getty Images

Hozzávalók

Elkészítés:

1. LÉPÉS

Egy edényben piríts szárazon 2 teáskanál köménymagot és egy nagy csipet chilipehelyet 1 percig, vagy amíg elkezdenek ugrálni a serpenyőben, és kiengedik az aromáikat.

2. LÉPÉS

Adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat és 1 apróra vágott vöröshagymát, majd főzd 5 percig. 

3. LÉPÉS

Keverj hozzá 140 g vörös lencsét, 850 ml zöldséglevet vagy vizet és egy 400 g paradicsomkonzervet, majd forrald fel. 15 percig párold, amíg a lencse megpuhul.

4. LÉPÉS

A levest botmixerrel vagy aprítógépben verd kemény habbá, majd öntsd vissza az edénybe, add hozzá a 200 g-os lecsöpögtetett és leöblített csicseriborsót.

5. LÉPÉS

Közepes lángon melegítsd, jól fűszerezd be, és tegyél bele egy kis csokor apróra vágott koriandert. Kész is vagy! Tálald 4 evőkanál 0%-os görög joghurttal és pár darab korianderlevéllel.

Exit mobile version