Ez Jamie Oliver titkos hozzávalója a karácsonyi körethez, ettől még elképesztőbb ízű lesz!

F.C. | 2024. November 30.
Csak egy evőkanálnyi kell belőle, és még az is falni fogja, aki nem kedveli annyira.

A kelbimbó valószínűleg a karácsonyi vacsora legmegosztóbb körete. Vannak, akik kimondottan utálják, mások pedig még repetáznak is belőle. Jamie Oliver egy olyan receptet osztott meg, amely meghozza a kedvét azoknak is, akik rendszerint nem szoktak enni belőle.

A sztárséfnek van egy titkos hozzávalója, ami teljesen feldobja ezt a megosztó ünnepi köretet.

Jamie Oliver nem csak almával és hagymával ízesíti. A receptjének van még egy titkos összetevője, ami ellenállhatatlan ízt ad a kelbimbós köretnek.

Képgalériánkból kiderül, mi az a rejtélyes hozzávaló!

 

 

GettyImages-1744503312

Miután megfőztünk 800 gramm kelbimbót és leszűrtük, hagyjuk kihűlni. Addig olvasszunk fel 20 gramm vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a 15 gramm zsályalevél felét, és süssük ropogósra, majd vegyük ki a leveleket.

GettyImages-1185743737

Szeleteljünk fel egy hagymát, aprítsuk fel a maradék zsályát. Puhítsuk meg serpenyőben a hagymát és adjuk hozzá az apróra vágott zsályát.

GettyImages-1330694894

Vágjunk apró kockára egy édes almát, majd dobjuk azt is a serpenyőbe. Adjuk hozzá a korábban félretett kelbimbót....

szosz

....és akkor jöjjön a titkos összetevő: adjunk hozzá egy evőkanál Worcestershire-szószt, és forgassuk át a köretet, amíg átforrósodik.

kel

Tálalásnál pedig szórjuk a tetejére a ropogós zsályaleveleket.

 

Amúgy akik nem kimondottan rajonganak érte, nem árt megbarátkozniuk a kelbimbóval, mivel igazi vitaminbomba ez a zöldség. Az A-, B6- és C-vitaminok mellett folsavat és mangánt is tartalmaz, sőt tele van értékes antioxidáns vegyületekkel, amelyek fontos szerepet játszanak a sejtek egészségének megőrzésében. Luteint és zeaxantint is tartalmaz, amelyek segítik megőrizni szemünk egészségét. Nagy mennyiségben van benne csonterősítő hatású kalcium és K-vitamin is. Jó hatással van az emésztőrendszerre, és ha fogyasztunk belőle, akkor egyáltalán nem kell tartani a puffadástól.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version