Karácsonyi babka: ez a recept elronthatatlan!

nlc | 2024. December 02.
A karácsonyi asztalról nem hiányozhat egy finom narancsos-csokis, omlós jeruzsálemi kalács: az ünnepi babka mindenkit levesz majd a lábáról. Érdemes rögtön dupla adaggal készíteni, hogy a család összes tagja tudjon repetázni belőle. A következő videóban bemutatott kelt tésztás recept elronthatatlan, főleg, ha Budafoki élesztőt használsz hozzá.

Csokis-narancsos babka

Hozzávalók

A kelt tésztához:

A töltelékhez:

A sziruphoz:

Elkészítés

1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.

2. A lisztet, sót, tojást és a felfutott élesztőt összekeverjük.

3. A dagasztógépben fokozatosan adagoljuk a tésztához a puha vajat, 5-6 percig dagasztjuk.

4. 60 percig meleg helyen kelesztjük a tésztát.

5. A töltelékhez a csokit, vajat, narancslekvárt, sót, kakaóport, porcukrot vízgőz felett összeolvasztjuk.

6. Csomómentesre keverjük a tölteléket.

7. Kinyújtjuk a megkelt tésztát kb. 30×40 centis téglalapra.

8. Megkenjük a töltelékkel és feltekerjük.

9. Hosszában kettévágjuk a feltekert tésztát, majd összefonjuk a két szálat a töltelékkel kifelé.

10. A kivajazott sütőformába tesszük a kalácsot és 180 fokon 25-30 percig sütjük.

11. A sütés közben elkészítjük a szirupot a cukorból és vízből.

12. A kisült babkára azon melegében ráöntjük a szirupot.

13. Kihűlve szeleteljük.

Ha tetszett amit láttál és szeretnél további receptötleteket is, kövesd a Budafoki élesztőt Facebookon, Instagramon vagy akár Tiktokon!

Exit mobile version