Súlyosabbak lehetnek a felnőttkorban kialakult ételallergiák

nlc | 2017. Augusztus 24.
Egy új tanulmány szerint felnőttkorban is kialakulhatnak ételallergiák, sőt tartósabbak lehetnek, mint a gyerekkoriak.

 Világéletedben szeretted a rákot, de az utóbbi időben rosszul vagy tőle? Ne zárd ki az allergia lehetőségét, hiszen felnőttkorban is éppúgy kifejlődhet, mint kisgyermekkorban! Sőt, egy új tanulmány szerint akár súlyosabb is lehet.

 A chicago-i egyetem kutatása szerint az amerikai allergiával küzdő felnőttek 52%-ának esetében 18 éves kor után fejlődött ki az allergia. A leggyakoribb allergének a kagyló- és a rákfélék, őket követi a földimogyoró és a fenyőmag, a harmadik helyen pedig a dió, a kesudió, a brazildió és a mandula állnak. 

 Míg a gyermekkori allergiákat, melyeket gyakran a tej és a tojás okoz, a legtöbben kinövik, a felnőttkori érzékenységek akár életünk végéig is kitarthatnak. És hogy mi okozza őket? A kutatók erre még keresik a választ, de valószínű, hogy az ételek megváltozott minősége, a genetika, az immunrendszer állapota és a stressz egyszerre állhatnak a háttérben.

 theguardian

Exit mobile version