Életmód

Színezz az egészségért! A felnőttkori színezés 7 előnyös hatása

Talán már el is felejtetted, mennyi örömet okoztak a színezőfüzetek a gyerekkorodban. Itt az ideje, hogy felelevenítsd az élményt, hiszen a színezés rengeteg módon javíthatja a közérzeted!

Nem is lesz nehéz dolgod, hogy elkezdd, hiszen színezők felnőtteknek is készülnek. Ha kifejezetten a spirituális élményre vágysz, választhatod a mandalákat is. És hogy milyen hatásokra számíthatsz?

Színezz az egészségért! A felnőttkori színezés 7 előnyös hatása

1. Fejlődik a koncentrációd

Sosem kellett egyszerre annyi dologra figyelnünk, mint manapság. Nézzük a tévét, miközben olvassuk az interneten a híreket, de közben valaki üzent nekünk az okostelefonunkon… Nem csoda, ha összezavarodik az agyunk az ezerfelé koncentrálásban. Ha leülünk színezni, akkor viszont csak arra figyelünk, így vissza tudjuk állítani az agy normális koncentrációs képességét.

2. Kibontakozik a belső kreativitásod

Hajlamosak vagyunk a napi rutinban elfeledkezni a kreatív megoldásokról, a színezés pedig ebben is segít. Azok a felnőttek, akik rendszeresen töltenek időt a színezéssel, könnyebben és sokoldalúbban oldják meg a felmerülő problémákat.

3. Nyugtatja az agyat, akár a meditáció

A színezés ugyanolyan meditatív tevékenység, mint a jóga vagy a csendes elmélkedés. Segít lecsillapodni és teret enged a gondolatok szabad áramlásának vagy akár elengedésének.

Színezz az egészségért! A felnőttkori színezés 7 előnyös hatása

4. Bárhol ki tudsz vele kapcsolni

Unatkozol utazás közben? Nincs mit csinálnod otthon? Kikapcsolnál munka közben? Kapd elő a színezőt, és máris hasznosan és kellemesen lazíthatsz!

5. Fejleszted motorikus képességeidet

Miközben igyekszel a vonalak között maradni, elképesztő mértékben fejlődik a kéz-szem koordinációd. Ezért ajánlják a gyerekeknek is a színezést, de felnőttkorban ugyanúgy fejleszthetjük vele motorikus képességeinket.

6. Elűzi a negatív gondolatokat

Ha színezel, csak arra összpontosítasz, amit csinálsz, így a negatív gondolatok nem tudnak beférkőzni a fejedbe.

7. Csökkenti a stresszt és a szorongást

A rendszeres színezgetés eddig felsorolt jótékony hatásai mind ide vezetnek: összességében csökken általuk a stressz és a szorongás. Ennél jobb indok pedig nem is kell, hogy ceruzát ragadjunk!

Forrás: Higher Perspectives

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top