Készítsünk karácsonyi üdvözlőlapot gyerekekkel! – 5 tipp

nlc | 2013. December 14.
Az e-mail még nem nyírta ki teljesen a képeslapokat. Karácsonyig még van idő este matatni a gyerekekkel. Olyan mintákat gyűjtöttünk össze, amelyeket kicsikkel, nagyobbakkal közösen készíthetünk.

Krumplinyomdás-rajzolós

Elsőnek álljon itt két egyszerű kis (krumpli)nyomdás-rajzolós lap. Mindkettő alapja a tojásdad krumpliforma, némi tempera vagy egyéb festék (a fehér biztos jobb lesz temperával, mint vízfestékkel). Lehet hóemberes, pingvines, talán a hóember egy kicsit kedvesebb, főleg ha a szívecskét is ráragasztjuk (mondjuk filcből, de csak akad a háztartásban egy felesleges piros anyag, amit tudunk használni, ha nincs filc anyag). A rajzolást nagyobb gyerekek vagy felnőttek intézhetik. A lap nagyon szép ebből a kartonból, no meg újrahasznosított is, ha a meglévő készleteket vagdossuk és nem veszünk ezért külön papírt.

 
 

Selyemszalagos

Itt a lényeg az, hogy elég sok és sokféle színű selyemszalagunk legyen, valamint viszonylag kemény papírunk (sima kartonon is jól fog kinézni). Kettéhajtva a kártyát az első oldalt már lyukaszthatjuk is, rajtunk áll, hány sorból fog állni a fa. Lehet minden sor más színű, de egy piros lapon a csak zöld sorok is szépek fognak mutatni. Ha átfűztünk egy szalagot, a másik oldalon mindkét végére kössünk kicsike csomót. Ennyi, kész. Persze kedvünk szerint lehet díszeket is tenni rá, kedvességeket írni stb.

 

 

 

Hópelyhes, csillámporral

Talán ennél kell egyedül olyasmit beszerezni, ami nem feltétlenül akad otthon, ez a fekete papír (fotókarton – nagyobb papírboltban, hobbiboltban beszerezhető). Hópehelyformákat például itt találtok, ha megvannak, akkor csak szépen, feszesen kell a kartonra ragasztani (esetleg kivasalni előtte, nem vicc, ahogy a hópehelyformás oldalon is látható). Nagyon finoman bevonva ragasztóval jöhet a csillámpor szórása, de ha van ezüst tollunk, azzal is lehet apró pontokat „szórni” mindenfelé. A végén fehér ceruzával vagy az ezüst tollal tudunk írni üdvözletet.

 

Gombos

Igen, sok a gomb, de nem muszáj mindet varrni, ragasztóval is szépen ott fognak maradni. A lényeg, hogy legyen meg a szép kis fenyőformánk és valamilyen módon rögzítsük rá a gombokat. A masni a „csúcsdíszen” külön helyes! A válogatásban, elhelyezésben mindenképp tudnak segíteni a gyerekek is – sőt ha nagyobbacskák, lehet, hogy lelkesen felvarrják a gombokat is. 

Sablon és újságpapír

A kreatív újrahasznosítás jegyében egy újságpapíros megoldás: keressünk egy kedvünkre való, ünnephez illő sablont (tehát bármelyik ünnep alkalmával jó lesz ez a technika), rajzoljunk körbe egy újságpapíron, és színezzünk ki mindent a formán túl. Az egész mögé jöhet a rajzlap/karton, csak papírragasztó szükséges a rögzítéshez. Látványos, gyorsan készül, és a rengeteg maradék újság is végre jó lesz valamire.    

Exit mobile version