Cuki dekorációk halloweenra

bambina | 2014. Október 22.
Közeleg a halloween, nálunk is egyre több lámpásos felvonulás és buli alakul. Nem árt készülni pár, csak egészen kicsit ijesztős játékkal, dekorral.

Bár nálunk a mindenszentek napja egész más szokásokkal és hagyományokkal bír, mint mondjuk Amerikában, úgy tűnik, néhány szokás azért átszivárgott: tökfaragás, lámpásos felvonulás, tökös lepények, beöltözős bulik. Ha nem is “trick or treat”-elünk, néhány dekor (ami játékként is funkcionálhat) szóba jöhet, közös készülődéssel, ha egy buliba mennénk, vagy netán nálunk lesz valamiféle parti.

A boszorkány, a macska és a pók

 
Kifli és levendula oldalán mindig, de tényleg mindig kifejezetten helyes játékokat találunk részletes leírással, és amiért igazán hálásak is lehetünk, hogy többnyire el is készíthetők a kedves kis csodák, amiket ajánl nekünk. Most ezt az elképesztő kis triumvirátust alkotta – hát nem tökéletes dekoráció és játék egyben a közelgő halloweenra? Részletek és a kép forrása itt.
 

Denevér és szörnyfejek

Az Időtetriszen ezeket a tojástartóból készült, a kissé ijesztő kategóriába sorolható házilag készíthető apróságokat találjátok. Nem túl időigényes, viszont kellőképpen látványos apróságok; tojástartó remélhetőleg mindig akad a háznál, mindösszesen pedig fekete és narancssárga festékre lesz szükség az alkotáshoz. Részletek és a kép forrása itt.
 

Pókok

 
Hát igen, a pókoktól aztán lehet rettegni rendesen, nem csoda, hogy egyik legfontosabb ijesztgetős figura a halloween alkalmával. Ezek az egyébként egész kicsit rémes darabok viszonylag könnyen, gyorsan készülhetnek papírpohárból, zseníliadrótból és zizegős szemekből, tetszés szerinti színekben. Kép forrása itt.
 

 

 

 

Exit mobile version