Mi legyen a kórházi táskádban, amikor szülni mész? – részletes lista

Kun Gabi | 2015. Szeptember 14.
Íme a lista, sőt A Lista, amit jól el kell tenni és szülés előtt, pakoláskor előhúzni. Ennél jobb kórházi listával még nem találkoztam, de persze mindenki bővítheti egyéni igényei szerint.

Nem is olyan egyszerű összeállítani a kórházba készülve a táskánkat. Hogy minden ott legyen velünk, amikor szülni megyünk, és utána is kéznél legyenek a szükséges, fontos dolgaink, amíg még bent kell maradnunk a babánkkal, nos, komoly átgondolást igénylő feladat. Szerencsére már sokan megosztották a saját listájukat, ezek alapján először szülő anyukák is könnyebben fel tudnak készülni a nagy feladatra. Érdemes már a 37. hét tájékán összerakni a kórházi táskát, hogy váratlan esetben ne életünk párjának kelljen összedobálnia a cuccainkat, mert az magában rejti annak a veszélyét, hogy egy csomó felesleges holmi köt ki nálunk a kórházban.

Az alábbi képen látható táskában minden van, amire szükség lehet abban a három napban, amíg a kórházban vagyunk.

A gazdája igen leleményesen külön csomagolta a bőröndön belül az egészségügyi és a technikai részleget, hogy ne kelljen turkálni naphosszat a ruhák között, mondjuk, a telefon töltőjéért. A babának való ruhákat, pelenkákat, popsikenőcsöt, takarót egy külön kis táskába tette, ami nincs a képen, mert az általában a kórháztól függ, hogy mit kell vinni a kis újszülöttnek, és mit adnak ők szülés után.

Anyacsomag:

Technikai táska:

Szülés utáni doboz:

Ezen kívül a saját tapasztalat még az, hogy remekül jött a szülés után, hogy velem volt a saját párnám, a szoptatós párna és némi egészséges nasi. Természetesen a táskába be kell kerüljön minden hivatalos dokumentum is, amit terhesség alatt gyűjtöttünk, illetve az anyakönyvi kivonathoz a házassági anyakönyvi kivonat.

Exit mobile version