10 nélkülözhetetlen babás praktika tapasztalt szülőktől

K.G. | 2015. Október 04.
Amikor baba születik, akkor az anyai ösztönök is megszületnek vele, de a kis trükköket, amikkel megkönnyítjük a saját életünket, meg kell tanulnunk.

Minden családban más praktikákat használnak a szülők arra, hogy gördülékenyebben menjenek a hétköznapok. Nálunk a 9 hónapos babámat például le lehet nyűgözni azzal, ha a tükör elé rakom, ilyenkor nyerek 5 perc csendet, és gyorsan be tudok dobni egy mosást. Vagy például megtanultam, hogy soha ne induljak el váltás ruha nélkül, nemcsak a babámnak, hanem magamnak is beteszek egy plusz felsőt, mert ha nincs nálam, akkor biztos, hogy pont aznap lebrümmög sárgarépapürével, amikor házon kívül etetem.

Tíz olyan praktika következik, amit tapasztalt szülők használnak a saját babáikkal, hogy megkönnyítsék az életüket.

1. Amikor a háta közepéig összekakilja magát, ne a fején át húzd le a bodyt róla, hanem lefelé hámozd le inkább. A csónaknyakú bodyk erre tökéletesen alkalmasak.

2. Tegyél egy öntapadós akasztót az etetőszék hátuljára, és tartsd ott az előkéket, így nem kell folyton keresgélned őket.

3. Tartsd mosózsákban a babazoknikat, hogy ne vesszenek el a szennyesben.

4. Ha a szabad ég alatt van a baba az ágyban, húzz a tetejére egy gumis lepedőt, ami a bogaraktól és a naptól is megvédi. Ez csak addig használható jól, amíg még nem álldogál.

5. Az újszülöttet bugyoláld be alaposan, hogy ne tudjon a kezével és lábával kalimpálni, így jobban fog aludni.

6. Ha gyógyszert kell szednie, jelöld a dobozon, hogy mikor adtad neki a legutolsó adagot.

7. Próbáld ki azt a módszert, hogy papír zsebkendővel simogatod az arcát, hogy könnyebben elaludjon. Sok babánál működik.

8. Készíts össze a nappaliba és a hálódba is pelenkázószettet magadnak, hogy ne kelljen mindig a babaszobába rohangálnod pelenkázni.

9. A legjobb időpont a baba körmének levágására 20 perccel azután van, hogy elaludt.

10. Ne felejts el magadnak is eltenni egy váltás felsőt, amikor útnak indulsz a babával.

Exit mobile version