Vigasztald meg a sírós kisbabád

cafeblog/5percanya | 2016. Január 06.
A sírás okát nem egyszerű megtalálni. Az sem kizárt, hogy különösebb oka nincs is, csak egész egyszerűen rossz a baba közérzete, nehezen alkalmazkodik a pocakon kívüli világhoz.

Az anyává válás csodálatos dolog. A várandósság hónapjaiban a kismama rengeteget álmodozik arról, milyen lesz majd karjaiban tartani szuszogó kisbabáját. Idilli képek váltják egymást bájosan szundikáló, kedvesen mosolygó, kacagó, finom illatú babáról. Ám a valóság néhány szerencsés esettől eltekintve általában jelentősen eltér ettől. Sokszor érezzük úgy, bárcsak adnának használati utasítást az újszülöttünkhöz.

A sírás okát nem egyszerű megtalálni. Az sem kizárt, hogy különösebb oka nincs is, csak egész egyszerűen rossz a baba közérzete, nehezen alkalmazkodik a pocakon kívüli világhoz. Íme néhány tipp, ami segíthet vigasztalhatatlan sírás esetén:

Pólya

Nyugtalan, nyűgös babának nagyon jól tud esni, ha bepólyáljuk, ugyanis így az anyaméhhez hasonló közeget biztosíthatunk neki.

Ha hasfájásra gyanakszol, megpróbálhatod tornáztatni

Többféle gyakorlat is létezik, amely megoldást jelenthet a kis pocaknak. Bicikliztesd a baba lábait, behajlítva nyomd a pocakjához, a lábainál fogva emeld meg a babádat háton fekvő helyzetből úgy, hogy csak a lapockái érjenek a földhöz, majd lassan engedd vissza.

A folytatásért kattints az 5 perc anya caféblogra!

Exit mobile version