Család

Babát találtak Békéscsabán

Kisfiút hagytak hétfőről keddre virradóra a békéscsabai Réthy Pál Kórház babamentő inkubátorában. Az újszülött enyhén lehűlt állapotban került kórházba, de állapota már stabil.

Éjfél után negyed órával jelzett a kórház bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátor: egy 47 centiméteres, 2940 grammos kisfiút találtak benne – mondta Baji Sándor, a gyermekosztály főorvosa a beol.hu-nak.

Babát találtak Békéscsabán

Hat hét múlva örökbe fogadható lesz Zolika

Az újszülött nem sokkal korábban születhetett. A lehűlt, ellátatlan csecsemőt a gyermekosztályra vitték, ahol megkapta a szükséges kezeléseket. Állapota már stabil, és az elsődleges vizsgálatok alapján egészségesen született. A kórházban egyelőre a Csabai Zoltán nevet kapta.

Az inkubátor 2006 óta működik az intézményben, azóta a keddi esettel együtt hat gyermek életét mentette meg – tavaly két kislányét. Ha Zoltánért vér szerinti szülei hat hétig nem jelentkeznek, akkor a kisbaba örökbe adható lesz.

Hasonló témák az NLCafén:

 

beol.hu nyomán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top