“Le fog gyilkolni, látom rajta” – 15 nevetséges kifogás válogatós gyerekektől

K.G. | 2016. Augusztus 13.
A gyerekek igazából a legkreatívabb teremtmények széles e világon, főleg akkor, ha valami olyasmit kellene megtenniük, amihez semmi kedvük. Például amikor pont azt az ételt nem akarják megenni, amit eléjük tettünk.

Brilliáns elmék, akik az ebédlőasztalt politikusként használják tárgyalások színhelyéül, ha épp válogatós kedvükben vannak és nemszeretem ételről van szó. És általában elég gyakran van szó nemszeretem ételről a legtöbb gyerek esetében. Megértem őket, nem szeretik az újdonságokat, nem szeretik a zöld ételeket, nem szeretik a darabost vagy épp a pépest. Nem jó, ha olyan, mintha arca lenne, mert “nem fogok megenni semmit, ami rám néz, anyaaa” és az sem jó, ha nincs rajta nutella. Abban szinte mind meg tudnak egyezni, hogy ha nutellát tartalmaz az étel, akkor jöhet. Kenyér, kösz, nem is kell, elég, ha csak az üveget adjuk oda nekik egy nagy kanállal.

Egy Instagram-profil, a My Kid Can’t Eat This összegyűjti a legjobb kifogásokat a gyerekek szájából. Íme 15 zseniális érv, amit gyerekek hoztak fel a nemszeretem ételek fölötti küzdelemben a “miért nem eszed meg?” kérdésre.

“Mert a patkány sem ette meg a Ratatouille filmben”

“Mert én inkább a nutellás üveget szeretném egy kanállal”

“Mert le fog gyilkolni, látom rajta”

“De hát ez eltört”

“Túl elegáns, nem merek belekanalazni”

“Mert elsüllyedtek a gumimacik”

“Mert a kagylónak az óceánban van a helye, nem a tányéromon”

“Mert van rajta egy lyuk”

“Mert farka van”

“Mert valaki megnyalta a kenyeremet, a pehely túl színes, az áfonyák túl kicsik, amelyik meg nem kicsi, az túl nagy. Különben is palacsintát kértem”

“Mert a szélén van egy buborék”

“Mert zöldség van benne”

“Kevés a tej, így nem finom”

“Mert azok a fekete pöttyök rajta, az mind kosz”

“Nem szeretem ezt a tányért, a másik tányért szeretem”

Exit mobile version