Négyes ikreket szült a 150 centis, 45 kilós anyuka

K.G. | 2018. Február 06.
Három fiú és egy kislány született a picike anyukától, akit még az orvosai is csodának tartanak, hogy ilyen testméretekkel ki tudta hordani a négyes ikreket.

Justina Kopp csupán 150 centi 45 kiló, és most már másfél éve a négyes ikrek anyukája. Az orvosok is azt hitték, hogy nem lesz képes rá, hogy kihordja a négy gyermeket, ám Justina számára, úgy tűnik, nincs lehetetlen. Még a fizika törvényeit is legyőzte a gyerekei kedvéért.

Amikor kiderült, hogy négyes ikreket vár, alaposan meglepődtek a férjével együtt, főleg miután már egy vetélés volt a hátuk mögött. Az öröm mellett persze rögtön megjelent a pánik is, de ez nem tartotta vissza Justinát attól, hogy folytassa munkáját, és álló nap totyogókat kergessen egy bölcsiben. Ami pedig a legszebb az egészben, hogy végig a terhesség alatt kitartott annyira a szervezete, hogy nem jelentkeztek komplikációk és nem kellett veszélyeztetett terhes státuszban bevonulnia a kórházba közben.

A szülés napján; Fotó: Justina Kopp

Persze azért nem volt sétagalopp a terhessége: a 26. hétre a babák összeadva egy 40 hetes terhességnek megfelelő súllyal és mérettel rendelkeztek, ami azt jelenti, hogy a terhesség felénél Justinának már akkora volt a hasa, mint másoknak a terhesség végén. Nehezére esett a mozgás, felállni is csak segítséggel tudott, ha éjszaka ki kellett mennie pisilni, és a szülés idejére, a 33. hétre már olyan méretei voltak, mintha 52 hetes terhes lenne.

A négyes ikrek; Fotó: Lifetouch Inc.

A terhesség elején még felajánlották nekik az orvosok, hogy csökkentik a magzatok számát a jobb túlélési esélyek érdekében, ám Justináék nem voltak hajlandók választani, úgy érezték, hogy ha négy gyermek fogant meg, akkor mind a négynek szeretnének életet adni. Végül császármetszéssel megszülettek a négyes ikrek, akiknek három hetet még az koraszülött intenzíven kellett tölteniük, ahol komplikációktól mentesen fejlődtek, és végül egészségügyi problémák nélkül haza is engedték őket.

Exit mobile version