Neked hogy tetszenek? Ezek az újonnan anyakönyvezhető fiúnevek!

Bagaméri Viki | 2023. Augusztus 07.
Döntött a Névtanács! Mostantól akár a Mukunda, vagy a Pipó is lehet itthon egy kisfiú neve. De tovább is van. Mondjuk még?

Ha a leendő szülők olyan nevet szeretnének adni a születendő babájuknak, ami itthon még nem szerepel az anyakönyvezhető utónevek listájában, nem kell azonnal újat keresniük: kérvényezhetik a bejegyzését a Nyelvtudományi Kutatóközpontnál, melynek munkatársai 30 napon belül visszajeleznek, mi lesz a kiszemelt név sorsa.

Eredetük és jelentésük is sokszínű

Az újonnan bejegyzett keresztneveket hónapról-hónapra frissítik is, mi pedig örömmel üdvözöljük a sok különleges utónevet. A fiúnevek közé az elmúlt időszakban igazán különlegesek kerültek, ezek közül osztott meg az nlc-vel néhányat Raátz Judit, a Nyelvtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa.

Az újonnan adható fiúnevek eredetüket és jelentésüket tekintve is sokszínűek: találunk köztük norvég gyökerekkel rendelkezőt, de kitalált, irodalmi névalkotással is bővült a lista. Megmutatjuk, melyik jelent zöld levelet, szarvast vagy épp tisztességes férfit.

ujonnan adhato fiunevek (23)
ujonnan adhato fiunevek (15)
ujonnan adhato fiunevek (22)
ujonnan adhato fiunevek (13)
ujonnan adhato fiunevek (19)
ujonnan adhato fiunevek (20)
ujonnan adhato fiunevek (12)
ujonnan adhato fiunevek (11)
ujonnan adhato fiunevek (14)
ujonnan adhato fiunevek (24)
ujonnan adhato fiunevek (21)
ujonnan adhato fiunevek (17)

Fotó: Getty Images – stacey_newman

Exit mobile version