Vazektómia után ötödször is apa lett, most beperli a klinikát

Á.K. | 2024. Augusztus 19.
Egy orosz férfi négy gyerek után döntött úgy, hogy vazektómia útján gondoskodik arról, hogy ne szülessen több gyereke. Ennek ellenére már úton van az ötödik, ő pedig beperli a klinikát, ahol az eljárást végezték rajta.

2022-ben, miután negyedszerre is apa lett, a 45 éves, Oroszországban élő Maxim radikális döntést hozott: úgy határozott, vazektómiát végeztet el magán, hogy biztosan ne ejtse ismét teherbe a feleségét. Felkereste a Promeditsina nevű helyi orvosi klinikát, ahol vazektómiákat is végeznek, és beleegyezett, hogy 30,000 rubelt (120 ezer forintot) fizet a műtétért. Az eljárás sikeres volt, és Maxim néhány órával később már haza is mehetett a klinikáról.

Minden rendben is volt egészen tavaly év elejéig, amikor a felesége közölte vele, hogy ismét gyermeket vár, ami a körülmények ismeretében elég nagy sokk volt Maxim számára. A férfi sokáig abban reménykedett, hogy a terhességi teszt eredménye téves, ám tavaly novemberben ötödszörre is apa lett – írja az odditycentral.

Pedig ő tényleg nem akart több gyereket… (fotó: Getty Images)

Amikor Maxim felvette a kapcsolatot vazektómiáját végző klinikával, hogy magyarázatot kérjen, arra kérték, hogy végezzenek el rajta apasági tesztet és spermavizsgálatot. Mindkét teszt azt igazolta, hogy az orosz férfi továbbra is nagyon termékeny. Ám ahelyett, hogy felelősséget vállaltak volna, a klinika “orvosi csodának” nevezte az esetet, és állítólag azt mondták neki, hogy örülnie kellene, hogy gyermeke születik.

Maximnak felajánlották, hogy visszafizetik neki a vazektómia költségét, de ő visszautasította az ajánlatot. A családjával inkább ügyvédet fogad, hogy pert indítson a klinika ellen erkölcsi kártérítésért, valamint az ötödik gyermek felnevelésével járó további költségek megtérítéséért.

Exit mobile version