Te lemondanál a nyereséged egy részéről, hogy másokat támogass? ‒ A MagNet Bank minden évben megteszi

Vizler-Nyirádi Luca | 2024. Október 28.
A különféle civil szervezetek kiemelt társadalmi munkát végeznek itthon, gyakran nélkülözhetetlen feladatokat ellátva. Kiszámítható működésük egyik sarkköve, hogy minél több független forrást kapjanak, ilyenek például a magánszemélyek adományai, vagy a vállalati támogatások. A MagNet bank tulajdonosai ezért is döntöttek úgy, hogy nem csak lemondanak nyereségük egy meghatározott részéről civil szervezetek javára, de a döntést, hogy milyen ügyeket, milyen szervezeteket támogasson a bank, a Közösségi Adományozási Programon (KAP) keresztül teljes mértékben átruházzák az ügyfelekre, ezzel is demokratizálva, és közösségivé téve a jótékonyság folyamatát.

Az ügyfelek idén is elkölthetik jó ügyekre a bank pénzét

Az idei 108 millió forintos keretösszeget a bank adja, az ügyfelek pedig pár kattintással eldönthetik, mely programot támogatják szívesen, legyen az terápiás kert a sérült gyermekek iskolája mellett, állatmenhely fejlesztése, vagy a gyermekvédelemből kikerült, fiatal felnőtté lett emberek életindulásának segítése, de támogathatja, aki rá szánja azt a két percet, akár tanulási nehézséggel élő gyermekek fejlesztését is.

A MagNet Bank az elmúlt 14 év alatt több mint 420 millió forintot osztott szét az ügyfeleken keresztül a KAP programban a civil szervezetek között, hogy aktívan támogassa a társadalmi kezdeményezéseket. Ebből a támogatásból létrejött több színházi előadás, számos gyermektábor, erdőmentő program, vagy éppen egy kórházi koraszülött osztály fejlesztése.

Akik a MagNet Banknál bankolnak, jogosultak évente egyszer dönteni arról, hogy mely civil szervezetek kapják meg a bank által felajánlott összeget. Az ügyfelek így nemcsak passzív tagjai a bankjuknak, hanem aktívan részt vehetnek társadalmi célok megvalósításában. Mindez számukra egy fillérbe sem kerül, csupán néhány percet kell rászánniuk arra, hogy online, telefonon vagy személyesen rendelkezzenek a támogatásról. Az ügyfelek azok közül a civil szervezeti összefogások közül választhatnak, amelyek pályázat útján idén bekerültek a programba. Egy főpályázó, minimum két másik szervezeti partnerrel valósít meg egy projektet. Így mindenki olyan célt támogathat, amely közel áll a szívéhez.

Lássuk a MagNet közösségi adományozás során érvényesülő értékeket, és azok pozitív hozadékait!

A legkisebb adomány is számít

A KAP nagyon fontos lehetőség a résztvevő civil szervezetek számára, hiszen ők azok, akik elengedhetetlen munkát végeznek a társadalmi változások formálásában, azonban mindezt gyakran nagyon kis költségvetésből kénytelenek finanszírozni. A MagNet Bank „sok kicsi sokra megy” elve alapján azonban az ügyfelek kis összegű felajánlásaiból összeadódó támogatások akár sorsfordító hatással is bírhatnak.

Ismerjük meg az idei szervezeteket!

Hogyan rendelkezhetsz, ha MagNet ügyfél vagy?

A MagNet Bank ügyfelei egészen november 27-ig rendelkezhetnek, legegyszerűbben az online felületen, de ha nincs NetBankjuk, akkor telefonon (+36 1 428 8888) vagy személyesen, a bankfiókok egyikében, ügyintézőik segítségével is élhetnek a lehetőséggel.

Így csatlakozhatsz a MagNet közösséghez

Ha még nem vagy MagNet Bank ügyfél, de érdekel a bank hitvallása, bátran látogass el a bank oldalára, ismerd meg a MagNet  mögött álló értékrendet, és ha számlát nyitsz, jövőre már te is tagja lehetsz a társadalmi ügyeket formáló közösségnek.

A MagNet Bank más közösségi szolgáltatásokkal is segíti ügyfeleit

A MagNet Bank nagy hangsúlyt fektet ügyfelei támogatására is. A CIVIL számlacsomag egy olyan speciálisan kialakított banki szolgáltatás, amelyet civil és közhasznú szervezetek számára hoztak létre. Célja, hogy a díjmentes számlavezetéssel és a kedvezményes készpénzfelvétellel alacsony és kiszámítható banki költségeket biztosítson, miközben egyszerű és kényelmes pénzügyi ügyintézést kínál a szervezetek mindennapi működéséhez.

A Segítő Bankkártya Program a MagNet Bank egy innovatív kezdeményezése, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek minden bankkártyás vásárlással adományozzanak anélkül, hogy külön figyelmet kellene rá fordítaniuk. A programban egy egyszerű beállítással a bank minden vásárlás után felajánlja a kereskedői jutalék egy részét az ügyfél által kiválasztott civil szervezetnek. A vásárlások az ügyfél számára díjmentesek, a vásárlások pedig nemcsak praktikusak, hanem jótékony célokat is szolgálnak.

Exit mobile version