nlc.hu
civilek
A MagNet Bank civil szervezeteket támogat

Te lemondanál a nyereséged egy részéről, hogy másokat támogass? ‒ A MagNet Bank minden évben megteszi

A különféle civil szervezetek kiemelt társadalmi munkát végeznek itthon, gyakran nélkülözhetetlen feladatokat ellátva. Kiszámítható működésük egyik sarkköve, hogy minél több független forrást kapjanak, ilyenek például a magánszemélyek adományai, vagy a vállalati támogatások. A MagNet bank tulajdonosai ezért is döntöttek úgy, hogy nem csak lemondanak nyereségük egy meghatározott részéről civil szervezetek javára, de a döntést, hogy milyen ügyeket, milyen szervezeteket támogasson a bank, a Közösségi Adományozási Programon (KAP) keresztül teljes mértékben átruházzák az ügyfelekre, ezzel is demokratizálva, és közösségivé téve a jótékonyság folyamatát.

Az ügyfelek idén is elkölthetik jó ügyekre a bank pénzét

Az idei 108 millió forintos keretösszeget a bank adja, az ügyfelek pedig pár kattintással eldönthetik, mely programot támogatják szívesen, legyen az terápiás kert a sérült gyermekek iskolája mellett, állatmenhely fejlesztése, vagy a gyermekvédelemből kikerült, fiatal felnőtté lett emberek életindulásának segítése, de támogathatja, aki rá szánja azt a két percet, akár tanulási nehézséggel élő gyermekek fejlesztését is.

A MagNet Bank az elmúlt 14 év alatt több mint 420 millió forintot osztott szét az ügyfeleken keresztül a KAP programban a civil szervezetek között, hogy aktívan támogassa a társadalmi kezdeményezéseket. Ebből a támogatásból létrejött több színházi előadás, számos gyermektábor, erdőmentő program, vagy éppen egy kórházi koraszülött osztály fejlesztése.

Akik a MagNet Banknál bankolnak, jogosultak évente egyszer dönteni arról, hogy mely civil szervezetek kapják meg a bank által felajánlott összeget. Az ügyfelek így nemcsak passzív tagjai a bankjuknak, hanem aktívan részt vehetnek társadalmi célok megvalósításában. Mindez számukra egy fillérbe sem kerül, csupán néhány percet kell rászánniuk arra, hogy online, telefonon vagy személyesen rendelkezzenek a támogatásról. Az ügyfelek azok közül a civil szervezeti összefogások közül választhatnak, amelyek pályázat útján idén bekerültek a programba. Egy főpályázó, minimum két másik szervezeti partnerrel valósít meg egy projektet. Így mindenki olyan célt támogathat, amely közel áll a szívéhez.

Lássuk a MagNet közösségi adományozás során érvényesülő értékeket, és azok pozitív hozadékait!

  • Kölcsönösség: a MagNetes közösség átélheti a jótékonyságból, adományozásból eredő pozitív érzés örömét.
  • Szándék: az ügyfelek a bankolásnak egy új dimenzióját fedezhetik fel azzal, hogy résztvevői lesznek a társadalmi felelősségvállalásnak
  • Fejlődés: a KAP-on keresztül az ügyfelek megismerik a civil szervezeteket, azok misszóióját, részvételükkel fejlődik az adományozási kultúra
  • Közösség: a program egy olyan közösséget teremt, amelyben az emberek figyelnek egymásra és közösen dolgoznak egy jobb jövőért
    Cselekvés és hatás: a civilek munkájának támogatásával az az ügyfelek kézzelfogható változást indukálhatnak.

A legkisebb adomány is számít

A KAP nagyon fontos lehetőség a résztvevő civil szervezetek számára, hiszen ők azok, akik elengedhetetlen munkát végeznek a társadalmi változások formálásában, azonban mindezt gyakran nagyon kis költségvetésből kénytelenek finanszírozni. A MagNet Bank „sok kicsi sokra megy” elve alapján azonban az ügyfelek kis összegű felajánlásaiból összeadódó támogatások akár sorsfordító hatással is bírhatnak.

Ismerjük meg az idei szervezeteket!

  • Adománytaxi Alapítvány: az Adománytaxi célja, hogy hidat képezzen a Budapesten termelt felesleg és az ország legelmaradottabb kistelepülésein jelen lévő szükség között. Céljaik közt van egy országos településhálózat létrejötte, a támogatott települések vezetőinek képzése, illetve különböző interaktív oktatási anyagok kidolgozása diákok számára.
  • Gólyahír Alapítvány: az alapítvány szervezi és építi az örökbefogadó családok közösségét, segítséget nyújt abban, mikor az örökbefogadó családok gyermekeik különböző életkori szakaszaiban, különböző speciális feladatokkal találkoznak.
  • Empátia Alapítvány: az alapítvány célja a fokozottan hátrányos helyzetű gyermekek életkörülményeinek javítása. Támogatják a kulturális, turisztikai és sporttevékenységeket, elősegítik az ilyen jellegű rendezvények szervezését, az arra rászoruló gyermekek ünnepi megajándékozását valamint természetvédelmi nevelését.
  • Északi Támpont Közhasznú Egyesület: Az 1996-ban megalakított egyesület non-profit alapon működő, társadalmi célú kommunikációval foglalkozó értékközösség, kreatív csoport. Céljuk, hogy elhivatott szakemberek segítségével olyan filmek szülessenek, amelyek hatására erősödik a tolerancia a társadalomban, a civil szervezetek és ügyek ismertsége nő, az önkéntesek és adományok száma gyarapodik.
  • Hangya Közösség Alapítvány: a közösség 2010-ben jött létre vidéki állatmenhelyek megsegítésére. Nagy önkéntes bázist mozgatnak, valós, kézzel fogható segítséget nyújtva, de hisznek a szemléletformálásban is: rendszeresen részt vesznek rendezvényeken, iskolákban, vállalatoknál.
  • Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány: az alapítvány munkatársai azért dolgoznak, hogy minden gyermek jól legyen és biztonságban érezze magát. Gyermekjogi tanácsadással, képzésekkel, aktív gyermekvédelemmel igyekeznek megelőzni a szexuális erőszak előfordulását és növelni a társadalmi edukációt.
  • Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány: Az alapítvány a gyermekekért, tizenévesekért és fiatal felnőttekért jött létre, azért, hogy minden gyermeknek legyen kihez fordulnia. Várják a 24 év alatti gyerekek, fiatalok és az értük aggódó felnőttek megkereséseit.
  • Menhely Alapítvány: az alapítvány az első olyan független, világi szervezet, mely a fedél nélkül lévő, hajléktalan, otthontalan emberek helyzetének megváltoztatása, az ilyen helyzetbe kerültek segítése, ezeknek a helyzeteknek a megakadályozása, enyhítése érdekében jött létre és működik 1989-es létrehozatala óta.
  • Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület / NANE Egyesület: az egyesület 1994-ben jött létre azzal a céllal, hogy a nők és a gyerekek ellen elkövetett erőszakkal szemben lépjen fel.
  • Skool (Technológiai Oktatásért Alapítvány): a Skoolban 2014 óta segítik a fiatal lányok, hátrányos helyzetű csoportok bekapcsolódását a számítógépes kódolás világába, élményalapú foglalkozásaik többségét a technológiai szektor meghatározó vállalataival együttműködésben ingyenesen biztosítják.
  • Szubjektív Értékek Alapítvány: az alapítványnál a kultúrák közötti párbeszéd elősegítésén, a fenntartható társadalom megteremtésén és az európai gondolat magyarországi elterjesztésén dolgoznak. A szervezet a tevékenysége során kifejezetten hangsúlyt fektet az esélyegyenlőségre, harcol a faji egyenlőtlenségek ellen, és támogatja a hátrányos helyzetű csoportok bevonását.
  • Társaság a Szabadságjogokért: a társaság Magyarország legaktívabb jogvédő szervezete. 1994-ben alakult, a szervezet munkatársai egy egyenlőbb és szabadabb országért küzdenek, hogy Magyarországon bárki megismerhesse és érvényesíthesse alapvető jogait.

Te lemondanál a nyereséged egy részéről, hogy másokat támogass? ‒ A MagNet Bank minden évben megtesziHogyan rendelkezhetsz, ha MagNet ügyfél vagy?

A MagNet Bank ügyfelei egészen november 27-ig rendelkezhetnek, legegyszerűbben az online felületen, de ha nincs NetBankjuk, akkor telefonon (+36 1 428 8888) vagy személyesen, a bankfiókok egyikében, ügyintézőik segítségével is élhetnek a lehetőséggel.

Így csatlakozhatsz a MagNet közösséghez

Ha még nem vagy MagNet Bank ügyfél, de érdekel a bank hitvallása, bátran látogass el a bank oldalára, ismerd meg a MagNet  mögött álló értékrendet, és ha számlát nyitsz, jövőre már te is tagja lehetsz a társadalmi ügyeket formáló közösségnek.

A MagNet Bank más közösségi szolgáltatásokkal is segíti ügyfeleit

A MagNet Bank nagy hangsúlyt fektet ügyfelei támogatására is. A CIVIL számlacsomag egy olyan speciálisan kialakított banki szolgáltatás, amelyet civil és közhasznú szervezetek számára hoztak létre. Célja, hogy a díjmentes számlavezetéssel és a kedvezményes készpénzfelvétellel alacsony és kiszámítható banki költségeket biztosítson, miközben egyszerű és kényelmes pénzügyi ügyintézést kínál a szervezetek mindennapi működéséhez.

A Segítő Bankkártya Program a MagNet Bank egy innovatív kezdeményezése, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek minden bankkártyás vásárlással adományozzanak anélkül, hogy külön figyelmet kellene rá fordítaniuk. A programban egy egyszerű beállítással a bank minden vásárlás után felajánlja a kereskedői jutalék egy részét az ügyfél által kiválasztott civil szervezetnek. A vásárlások az ügyfél számára díjmentesek, a vásárlások pedig nemcsak praktikusak, hanem jótékony célokat is szolgálnak.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top