Elronthatatlan karácsonyi kakaós linzer, a tökéletes vendégváró sütemény

nlc | 2023. November 27.
Talán nem a leggyorsabb süti, ha az elkészítési időt nézed, de csak egyszer kell nekiállni és egy csomó éhes száj jól lakatható vele. Ráadásul valami isteni!

Miért süss az adventi időszakban linzert? Három okot is tudunk mondani. Kezdjük mindjárt azzal, hogy ezt a sütit szinte lehetetlen elrontani, tehát akkor sem kell aggódnod az elkészítése miatt, ha nem vagy az a gyakorlott habverőforgató. Aztán nem szabad elfelejteni, hogy a vendégvárás időszakában azok a legjobb receptek, amikből egyszerre sokat lehet készíteni, és a linzer pont ilyen! Végül, de nem utolsósorban pedig hosszasan eláll egy légmentesen zárható edényben, így bármikor elő lehet kapni, ha hirtelen látogatók érkeznek. Ha meggyőztünk, akkor máris mutatjuk a receptet, némi kakaós csavarral megtűzve!

Karácsonyi kakaós linzer

Hozzávalók:

Fotó: Getty Images/NoirChocolate

Elkészítés:

A lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport egy tálban keverd össze. A vajat és a kristálycukrot egy másik, magas falú edénybe tedd bele és elektromos habverővel habosítsd fel 3-4 perc alatt. Add hozzá a tojást és a vaníliaaromát, és újabb 1 percig dolgozd át a habverővel.

Szitáld bele a lisztes keveréket, és alacsony sebesség mellett ezt is forgasd bele a vajas masszába. Amikor a tészta összeállt, oszd két egyforma cipóra, és folpackba csomagolva tedd hűtőbe minimum 30 percre, de legfeljebb 24 órára.

Az egyik cipót tedd két sütőpapír közé és nyújts kisujjnyi vastagságúra, ezután ismét egy órát pihentesd a hűtőben, utána a másikat is nyújtsd így ki.

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. A tésztáról távolítsd el a sütőpapírt, aztán tetszés szerint, lisztbe mártott sütikiszúró formával szaggasd ki. Ha nem olyan a sütiszaggatód, hogy az egyik részével duplán lyukaszt, akkor azokat a lapokat, amiket a linzer tetejére szánsz, külön szaggasd ki tetszőleges mintájúra.

Tedd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsire, és mehetnek be a sütőbe. Nagyjából 7-10 perc alatt készre sülnek, ekkor vedd ki őket, de a tepsiben még hagyd kihűlni őket picit. Amikor már nem forróak, mehetnek rácsra, majd innen egy tányérra. Kenj meg minden egész sütit egy teáskanál lekvárral és borítsd egy kivágott sütitetővel. Ízlés szerint porcukorral is hintsd meg.

via

Exit mobile version