3 babás úti cél

Balányi Klári | 2011. Június 13.
Mielőtt első közös utatokra indultok, szerezz be hasznos infókat azoktól, akiknek már vannak tapasztalataik. A legfontosabbakat összegyűjtöttük neked, hogy igazán jó nyaralásra készülhess!
Nyaralás: gyerekkel vagy nélküle?

A nyaralás legemlékezetesebb részletei a sokszor elmesélt beszámolók során valóságos családi anekdotává duzzadnak az évek során, akár kempingben, akár bababarát hotelben nyaraltatok. Persze az előbbi több izgalmas meglepetést rejteget, az utóbbi pedig nagyobb kényelmet, több pihenést kínál, de hát mindenki mást szeret. Te és a párod is? Akkor fontos, hogy jó előre egyeztessétek, milyen nyaralást élveznétek mindketten, ráadásul most a kicsi igényeit is figyelembe kell vennetek.

1. Külföldi panzió

Attila és Barbi bababarát panziót választottak egy ausztriai városka közelében.
„Barbi szinte egész nap egyedül birkózik tíz hónapos, örökmozgó kisfiunkkal és a háztartással a lakótelep tizedik emeletén. A zöldbe vágyott és arra, hogy végre ne tortúra legyen a gyerek levegőztetése. Én viszont valami mozgalmasra – a munkahelyemről kiszabadulva nem a homokozó, pancsoló vagy állatsimogató mellett akartam dekkolni egész nap. Azért választottuk ezt a helyet, mert amellett, hogy Barbinak és a kicsinek valóságos gyerekparadicsom volt, én nagyokat tekerhettem, a környék ideális terep a bicikliseknek. Késő délután aztán már szívesen lubickoltam Botival a medencében, este grilleztünk a kertben…”

Miért sikerült jól?

2. Kemping sok kirándulással

Laci és Zita cserkészvezetőként rendszeresen túráztak, nyaranta nomád táborozást szerveztek a fiatalabbaknak. A természet közelségéről szülőként sem akartak lemondani.
„Na jó, nomád vándortúra meredek lett volna egy kétévessel, de csillagtúraszerűen igazán nem jelentett gondot. A kempingig kocsival mentünk, már valósággal kocaturistának éreztem magam, de a sok csomag miatt ez így volt megoldható. A sátor mellett utazóágy, háti hordozó, jókora készlet pelenkából, bébikajából, vízből… Egyikünk Marcit a háti hordozóban, másikunk az egész napos készlettel felszerelt hátizsákot vitte a hátán. Rövidebb utakat terveztünk több pihenővel, hogy Marci mozoghasson, mi pedig kifújjuk magunkat.”

Miért sikerült jól?

3. Wellnesshotelben nagyszülőkkel

Roland és Kriszti hat hónapos és hároméves kislányaikkal tavaly egyhetes nyaralást kaptak ajándékba a nagyszülőktől, velük együtt voltak egy családi wellnesshotelben.
„El sem lehet képzelni ennél kényelmesebbet: a ruhán kívül semmit nem kellett magunkkal vinni, minden babafelszerelés és szolgáltatás helyben. Babázás és gyerekezés ilyen jól felszerelt helyen álom, és nekünk, felnőtteknek sem csak gyerekszórakoztatásból állt a nyaralás. Babamentes, romantikus zóna, sportpályák, masszázs, szépségkúra – egy hét alatt valóban kipihentük magunkat, és fel is frissültünk. Nem kérdés, a kicsik és a nagyiék mennyire élvezték!”

Miért sikerült jól?

 

Cikkünk a Kismama júniusi számában jelent meg.

A magazin tartalmából:

Ha előfizetnél a magazinra, kattints ide

 

Exit mobile version