9 évesen sikeres vállalkozó a kisfiú

nlc | 2013. Február 20.
A kissrác immár a harmadik sikeres vállalkozását alapította meg.
Henry Patterson
Henry Patterson

A brit Henry Patterson két évvel ezelőtt vágott bele élete első üzleti vállalkozásába: trágyát árult, zsákonként 1 fontért.

Nem sokkal később a szülei segítségével boltot nyitott az eBay-en, ahol jótékonysági üzletekben vásárolt tárgyakat árultak. Az üzlet bejött: rövid idő alatt 150 fontot – vagyis mintegy 50 000 forintot – keresett a holmik újraértékesítésével.

Nemrégiben a még mindig csak 9 éves Henry elindította élete harmadik, a korábbiaknál jelentősebb vállalkozását: egy internetes édességboltot gyerekeknek. Bár természetesen ebben is a szülei támogatására volt szüksége, mindent a kisfiú ötletei alapján valósítottak meg a logótól kezdve a termékkínálaton át a marketingstratégiáig.

„Senki sem tudja jobban, hogy milyen édesség kell a gyerekeknek, mint egy gyerek – magyarázta az ifjú üzletember egy brit lap riportjában. – A legjobb az egészben, hogy minden édességet le kell tesztelnem.

Az édességboltból befolyó bevételek 5 százaléka Henry saját bankszámlájára, a többi pedig a családi kasszába kerül. A kisfiú elárulta, hogy a jövőben szeretne újabb vállalkozásokba is belefogni, felnőttként azonban filmrendező akar lenni. Az első saját filmjét már el is készítette egy ebihalról, aki nem tud úszni.

Exit mobile version