Így tesznek egészségesebbé a gyerekek

nlc | 2016. Január 13.
A gyerekeinktől kellene ellesnünk a legegészségesebb dolgokat. Mit csinálnak ők másképp?

A szülés után fennmaradt súlytöbblet, az alváshiány, a kevés szabadidő tipikus szereotípiák a gyerekneveléssel kapcsolatban, de ennek nem kell így lennie.

Persze vannak változások a testen, de nem törvényszerű, hogy negatív irányba változnak a dolgok.

Te most egy szuperhős vagy
A jó hír, hogy nem kell egy pók csípése ahhoz, hogy szuperhőssé válj, elég, ha szülsz egy gyereket. Ha leülsz a kanapéra egy zacskó chipsszel, akkor is hős leszel a gyermeked szemében. Válassz te is egy szuperhőst, egy példaképet, akit követhetsz.

Újra legyél gyerek
Ismerd fel a magadban lakozó gyereket. Mit csinálnak a gyerekek? Játszanak. Csináld te is, mozogj sokat, ezzel a túlsúly is könnyen lemegy és a lelkednek is jót tesz.

Egészséges ételek
Azt tudjuk, hogy a gyereknek a legegészségesebb ételeket főzöd meg, de te mit eszel? Nemcsak rájuk vonatkozik az, hogy úgy lehetnek egészségesek, ha “rendes” ételeket esznek.

Aludj délután
A gyerekek nemcsak a fejlődésük miatt alszanak délután. Azért is, hogy kipihentebbek legyenek. Ha te is alszol délután egy kicsit, mint a gyerekek, te is kipihentebb leszel.

Önszeretet
A gyerekek egyik legjobb tulajdonsága, hogy szeretik saját magukat, ez nem önzőség, csupán felismerik saját értékeiket. Ideje, hogy ezt is eltanuld tőlük.

Olvass tovább család témában!

Huffington Post

Exit mobile version