Ilyen egészséges háziállatot tartani

nlc | 2016. Április 04.
Azt tudjuk, hogy egy kiskedvenc egy csomó boldogság forrása, de kiderült, hogy az állattartás még az egészségünkre is jó hatással lehet.

1. Segíthet a gyerekek allergiáján

Sok szülő épp a gyerek születésekor mond le kedvencéről, gondolván, hogy a lakásban elszóródó szőrszálak veszélyesek lehetnek a kicsire, és akár allergiás tüneteket is okozhatnak. Pedig valójában épp az ellenkezője igaz: a gyerekek számára is egészséges lehet otthon a háziállat, ez ugyanis a friss kutatások szerint nagyban csökkenti az esélyét a későbbi allergiák kialakulásának.

2. Nem leszel depressziós

Számos bizonyíték van már rá, hogy az állattartásnak mekkora ereje van a depresszió elleni harcban. Az állatok kielégítik a szocializációs igényeinket, rávesznek az aktivitásra, értelmet és felelősséget adnak, és ami a legfontosabb: fizikai kontaktust egy másik élőlénnyel. Nem véletlen, hogy számos terápiás állat van már (ami egyébként még akár pulyka is lehet).

3. Fittebb maradsz

Ez az állítás mondjuk nem vonatkozik a teknős- vagy papagájtartókra, de az izgága kiskutyák gazdái azonnal tudják, miről van szó. A kutya rákényszerít, hogy kimozdulj, megmozgasd magad, vagy csak tegyél egy lélekemelő, kiadós sétát négylábú barátoddal.

Forrás: LifeHack

Exit mobile version