Rákbeteg gyermekéről írt szívszaggató blogbejegyzést az édesanya

nlc | 2016. Május 07.
A vírusszerűen terjedő posztban leírta azt is, miért szeretné, ha kisfia feladná a küzdelmet a betegsége ellen.

Az ausztrál kisfiú, Bede Darch mindössze négy hónapos volt, amikor az orvosok rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak nála. “Nem hittük, hogy komoly baja lehet, aztán a vizsgálatok után az orvosok közölték velünk, hogy a fiunknak legjobb esetben is alig néhány hete van hátra” – idézi fel a történteket az édesanya, Isabella, majd hozzáteszi, jó néhány napba beletelt, mire felfogta, mit is hallott akkor.

És bár az orvosok csak heteket jósoltak a kis Bedének, a kisfiú rácáfolt a jóslatokra: immár három éve küzd azért, hogy legyőzze betegségét. Ennek a plusz időnek, amit az első diagnózis óta nyertek, Isabella szerint rettenetes ára volt.

Blogbejegyzésében, melyben őszintén beszél arról, miért szeretné, ha kisfia meghalna, leírja: a kezelés, amit Bede a betegségére kapott, sokkal súlyosabb következményekkel járt, mint amire az orvos felkészítette őket. Édesanyja elmondása szerint a fia egyáltalán nem lát, nem tud beszélni sem, és a gyógyszerek nélkül állandóan fájdalmak kínoznák.

“A szívem szakad meg, mikor most azt írom, hogy szeretném, ha meghalna a gyermekem” – írja, majd folytatja: “Elfáradtam ebben a harcban, és pontosan tudom, hogy ő is elfáradt. Most már csak békét szeretnék neki. És amikor ez megfogalmazódik bennem, abban a pillanatban gyűlölni kezdem magam, hiszen egy anya nem kívánhat ilyesmit.”

A blogból és a Darch család számára létrehozott GoFundMe-oldalról kiderült, Bede állapota az elmúlt napokban tovább romlott. Az orvosok szerint a daganat létfontosságú agyi területek felé terjed, ezért a kisfiúnak szinte semmi esélye nem maradt a túlélésre. Szülei, akik a nap 24 órájában mellette vannak, mindent megtesznek, hogy Bede a lehető legteljesebb életet élje. 

Olvass még több cikket gyereknevelés témában az NLCafé oldalán:

Exit mobile version