Elcserélték a kórházban a babájukat, kis híján tönkrementek, mire visszakapták

nlc | 2016. Június 03.
Mikor a szülők elhagyták az El Salvador-i kórházat, még nem tudták, hogy valaki más gyermekét viszik haza. Egy DNS-vizsgálat döntötte romba a világukat.

Miközben a szülei a napokban a BBC-nek nyilatkoztak, az egyéves Moses édesdeden durmolt anyukája karjában. Látszólag nem viselték meg az elmúlt hónapok történései: mosolygós, kiegyensúlyozott és boldog baba, szülei pedig bíznak benne, hogy ez nem is változik majd. 

Moses Cushworth-öt tavaly májusban elcserélték abban az El Salvador-i kórházban, ahol világra jött. Édesanyja, Mercy elárulta, a kórház hibájához hozzájárulhatott az is, hogy a fiúcska valamivel a kiírt időpont előtt jött a világra. “Az első éjszakáját a kórház csecsemő intenzív osztályán töltötte, megfigyelés alatt. A sürgősségi császármetszést követően mindössze egy pillanatra láthattam őt: nyomtam egy puszit a homlokára, az orvosok pedig már vitték is tovább” – idézi fel Mercy.

A salvadori asszony elárulja, mikor másnap a nővérek behozták neki a gyermekét, furcsa érzése támadt: “olyan volt, mintha a baba bőre sötétebb lett volna, mint a születésekor”. Mercy nem tette szóvá a dolgot a kórházban, és csak hónapokkal később döntött a DNS-vizsgálat mellett, mikor már az ismerőseiknek is feltűnt, hogy fiuk, Jacob nem hasonlít rájuk.

 

“Rettenetes érzés, hogy a baba, akit a testemből tápláltam, gondoztam és szerettem, nem a saját gyermekem. Semmihez se tudom hasonlítani a fájdalmat, amit akkor éreztem, mikor kézhez kaptuk a DNS-teszt eredményét” – árulja el Mercy könnyek között. Eközben férje, Richard már arról beszél, mikor kiderült, hogy gyermeküket elcserélték, szabályosan pánikba esett. “Képtelen voltam felfogni, hogy ez megtörténhetett velünk, és rettegtem, mi lehet a gyermekemmel.”

A szülők ezután jelezték a cserét a kórháznak, akik hamarosan rábukkantak Mosesre, Cushworthék vér szerinti fiára. “A kisbabák kicserélése volt a legkönnyebb része a dolognak – pedig az is nagyon fájdalmas volt” – mondja Mercy, aztán hozzáteszi, szinte minden megtakarításukat felemésztette, hogy megszerezzék a szükséges papírokat Mosesnek, hogy amerikai otthonukba magukhoz vehessék őt. A család végül kilenc hónappal később egyesülhetett.

 Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version