5 mód, hogy boldogabb életet élj a tudomány szerint

nlc | 2016. November 16.
A boldogabb, teljesebb és izgalmasabb életért mi magunk tehetjük a legtöbbet. Lássuk, hogyan!

 Talán nem volt még egy olyan időszak a történelemben, amikor annyit kutatták volna a boldogságot, mint az utóbbi pár évtizedben. Azt már tudjuk, hogy 40%-ban mi felelünk a saját boldogságunkért. A kérdés már csak az: mit tehetünk, hogy összejöjjön?

1. Olyan emberekkel vedd körbe magad, akik inspirálnak

Tudtad, hogy azok az emberek, akik túlsúlyos emberekkel barátkoznak, 45%-kal hajlamosabbak az elhízásra? Ez is azt mutatja, milyen óriási hatással vagyunk egymásra! Válassz olyan társaságot, ahol csodálod az embereket, tanulsz tőlük, és inspirálóan hatnak rád.

2. Mondj igent!

Lehet, hogy nem minden új dolog nyeri el a tetszésed, amit kipróbálsz, de a kihívás bevállalása jótékonyan, frissítően hat az agyműködésre.

3. Tégy olyan ígéretet, amit nem tudod, hogyan tudsz teljesíteni

A hatékonyságunkat az növeli igazán, ha valamire új megoldást kell találnunk, ami kihívást jelent. Ezért ne félj belevágni olyan dolgokba is, amiket nem tudod, hogyan fogsz teljesíteni.

4. A facsarás a lényeg, nem a dzsúsz

Az erőfeszítés akkor is megéri, ha a cél nem sikerül olyan jól. Az úton ugyanis olyan emberré válhatsz, akire büszke leszel.

5. A kényelmetlen nem biztos, hogy rossz

 Néha elengedhetetlen, hogy elhagyjuk a komfortzónánkat. Csak így érhetnek olyan sikerélmények és impulzusok, amelyek boldogabbá tesznek.

Forrás: Popsugar

Exit mobile version