Kirúgták az apukát, mert ott akart lenni negyedik gyermeke születésénél

nlc | 2017. Január 13.
Az amerikai férfi három, idősebb gyermeke születését már elmulasztotta munkája miatt. A negyedik lehetőséget nem akarta. Az állásába került a dolog.

“Annak, aki azt gondolja, nehéz döntést kellett meghoznom, annyit üzennék, hogy egyáltalán nem volt az” – kezdte a People magazinnak adott interjúját Lamar Austin, az a New Hampshire-i biztonsági őr, akit szilveszter napján bocsátottak el az állásából, állítólag azért, mert ott akart lenni negyedik gyermeke születésénél.

“Megmondtam a főnökömnek, hogy ha jön a gyerek, akkor a feleségem mellett akarok lenni – mondta Lamar, majd hozzátette, a főnöke nem vette jó néven az elhangzottakat, és közölte, másnap reggel 8-kor várja őt, hogy felvegye a munkát. “Azt mondta, ha nem leszek ott, többet nem is kell bemennem.”

Lamar felesége, Lindsay végül szilveszter éjjelén, alig valamivel éjfél után hozta világra negyedik gyermekét. A férfi egész éjjel a kórházban maradt, és nem ment dolgozni. Azt mondja, az utolsó utáni pillanatig nem hitte, hogy a munkáltatója beváltja a fenyegetését, mégse lepte meg túlságosan, mikor felmondtak neki.

“Lehet, hogy elveszítettem az állásomat, de olyan élményben volt részem, amit nem lehet szavakkal leírni” – mondta Lamar. Szerencsére a most már négyszeres apuka nem lesz sokáig állástalan. A történetüket hallva az egyik ismerős házaspár indított egy GoFundMe oldalt, amin adományokat gyűjtenek, hogy a család tudja fizetni a számlákat. Az oldalon azonban Austinék nem csak pénzt, hanem vagy egy tucat állásajánlatot is kaptak, így a családfő biztosan nem marad munka nélkül.

Olvass még többet az apás szülésről az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version