Elkapta a rendőr a cipőtolvaj kislányt, de nem az történt, amire számítanál

Horowitz Katalin | 2017. Május 05.
Szívmelengető történet egy amerikai rendőrről, aki első egyenruhában töltött hete során sokat tett az egyenruhások iránti szimpátia megerősítéséért.

Az atlantai Che Milton épphogy kikerült a rendőr-akadémiáról, amikor első munkahetén hívást kapott a szolgálati rádióján: egy közeli, olcsó ruhákat árusító üzletben tolvajt fogtak.

Milton a helyszínre érkezve tudta meg, hogy a lopást egy 12 éves lány követte el, aki egy pár, két dollár értékű cipővel akart fizetés nélkül távozni. A kislány könnyek között mondta el a rendőrnek, hogy csak 5 éves húgának szeretett volna egy kis örömet szerezni, mivel a család annyira szegény, hogy még az olcsó cipőre sem futja nekik.

A fiatal rendőr ezután hazakísérte a lányt, aki a város egyik rossz hírű negyedében egy kis házban él szüleivel és négy testvérével együtt. Milton szíve összeszorult, amikor meglátta, hogy a szegényes kunyhóban bútorok sincsenek, a család tagjai pedig a padlóra terített pokrócokon alszanak.

Che Milton megmutatta, hogy egy kis emberség mennyit ér (Fotó: Atlanta Police Department)

Amikor hazaértek, a kislány anyja éppen takarított, miközben egyik kezével a legfiatalabb gyereket fogta az oldalán. A rendőrnek elmondta, hogy a férjét szinte alig látja, annyit dolgozik, ő viszont nem tud munkába állni, mert a család nem engedheti meg magának az óvodai költségeket.

“Láttam, milyen körülmények között élnek a gyerekek: még étel sem volt az egész házban” – mondta Milton a CNN hírcsatornának nyilatkozva.

A jószívű rendőr ezután egy közeli pizzériába hajtott, ahonnan négy hatalmas pizzával érkezett vissza. Az ezt követő hetekben is rendszeresen megjelent a család házánál, akiknek mindig vitt néhány új ruhát vagy pár csomag pelenkát.

“Én is követtem el hibákat az életem során, ezért szerettem volna tenni valamit értük” – mondta Milton.

Az eset után nem sokkal Miltont felhívta a szolgálatvezető őrmestere, a fiatal rendőr pedig elsőre azt hitte, valamilyen szakmai hibát követett el az ügy kezelése során. Kiderült azonban, hogy éppen az ellenkezőjéről van szó: a rendőrőrsön dolgozó kollégái hallottak a kislány esetéről, és terjeszteni kezdték a történetet.

Rengeteg támogató jelentkezett, és sokan hívták a rendőrőrsöt, az iránt érdeklődve, hogy mivel tudnának segíteni a nehéz sorsú családnak. Rövidesen már az atlantai rendőrség Facebook-oldalán is elkezdtek érkezni a felajánlások adományokról, új és használt ruhákról, amelyeket a család tagjainak szántak az internetezők.

“Ahogy Milton rendőrtiszt kezelte az esetet, jól mutatja, hogy nemcsak a törvény betartatásával foglalkozik, hanem külön erőfeszítéseket is tesz, hogy szerves részévé váljon annak a közösségnek, amelyben dolgozik” – áll a rendőrőrsnek a CNN-hez eljuttatott közleményében.

Exit mobile version