nlc.hu
Család

Közel 220 millió forint gyűlt össze az influenszertüntetésen indított akció keretében a bántalmazott fiatalok lakhatására

Bántalmazott fiatalok lakhatására indult gyűjtés a gyermekvédelmi tüntetésen, közel 220 millió forint jött össze

Így nemcsak egy fiatalt tudnak majd támogatni, hanem egy egész program indulhat.

Az eredetileg tervezett 25 millió forinthoz képest 219 206 539 forint gyűlt össze a pénteki, az Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartott tüntetésen indított adománygyűjtésen, adta hírül a Partizán.

A 25 milliós célösszeg egyébként a szervezők szerint alig egy óra alatt összegyűlt a péntek esti tüntetés támogatóinak adományaiból, maga a közösségi adománygyűjtés pedig február 18-a, vasárnap estig tartott.

A gyerekek és bántalmazott, molesztált áldozatok védelmében megtartott demonstráción indított jótékonysági akció célja az volt, hogy a gyermekvédelmi rendszerből, a szakellátásból kikerült fiatalok tartós lakhatását segítsék, és ugyan az eredeti tervek szerint egy bántalmazott, jelenleg hajléktalanságban élő, egykori állami gondozottnak nyújtottak volna támogatást, a sok felajánlásnak köszönhetően egy komplett programot tudnak elindítani. 

„Az Utcáról Lakásba Egyesület már neki is állt a program szakmai kidolgozásának, de továbbra is szívesen várja az adományokat, hogy tovább küzdjenek az igazságtalanságok ellen a lakhatás terén. Hálásan köszönjük mindenkinek a támogatásokat, a szervezőknek az aktív részvételt a gyűjtés lebonyolításában, és az ULE állhatatos munkáját a fiatalok segítésében!” – olvasható az összegről szóló Facebook-posztban.

Adományokat gyűjtenek az Odakint most szörnyek járnak - kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartott tüntetésen

Adományokat gyűjtenek az Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartott tüntetésen Budapesten, a Hősök terén 2024. február 16-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Mint az ULE írja, Magyarországon a szakellátásból kikerülő fiatalok számára komoly problémát jelent a lakhatásuk biztosítása, az ehhez nyújtott állami segítségnyújtás súlyosan elégtelen.

Az állami gondozott múlt súlyos kockázatot jelent a hajléktalanná válásban, az utógondozásból kikerülők 4-5%-a azonnal az utcára kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top