Apró házakba vonulnának a nyugdíjasok

nlc | 2017. Május 23.
Egyre több nyugdíjas költözne olyan speciálisan kialakított, apró házikóba, ahol a modern világtól elvonulva tölthetné napjait.

Egy 2015-ös felmérés eredményei szerint a “tiny home”-nak nevezett speciális, apró házikók lakóinak 30%-a  51-70 év közötti volt, de egyébként is az látszik, hogy egyre több nyugdíjas költözik ilyen házikóba. A dolog persze érthető: az olcsó, apró házak tökéletesen megfelelnek egy egyedül élő idős embernek, a megspórolt költségeket pedig egy csomó másra el tudják költeni.

 

Néhány ilyen apró otthon speciálisan az idősek igényeire van kialakítva (például alacsony polcokkal, kényelmes fürdőszobával és kapaszkodókkal, de vannak olyan idősek is, akiknek a mobilitás a fontos, ők például kerekeken guruló házikót választanak. Megint másoknak a túlhajszolt, technikával átitatott életről való leszakadás (off-the-grid living) a fontos, így ők például napelemekkel felszerelt, környezetbarát kis házba költöznek. Bizonyos speciális kis házak még orvosilag is felszereltek: a MEDCottage a nyugdíjasotthonok helyett nyújt alternatívát, és a belé épített okosrendszer még a gyógyszerek bevételére is emlékezteti az idős lakókat.

A dolog egyszerű és praktikus, ráadásul tényleg nagyban megkönnyíti az idősek életét!

 

MyModernMet

Exit mobile version