Belépős lett az uniós pénzből épült játszótér Hajdúhadházon

nlc | 2017. Szeptember 28.
Európai uniós támogatásból épült Hajdúhadházon egy új közösségi tér, amelyet az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben ma már csak 500 forintos belépő ellenében használhatnak a helyiek. A szegénységben élő roma családoknak dönteniük kell, hogy a játszótérre viszik gyermekeiket, vagy inkább enni adnak nekik.

Százmillió forintnál is több uniós támogatás felhasználásával épült új közösségi tér – játszótér – Hajdúhadházon. A beruházás eredeti célja az volt, hogy a szegregált gyerekeket élményekhez, sportolási lehetőséghez juttassák, ám csak az első két évben volt erre lehetőségük. Ma már 500 forintos belépőhöz köti a sportolási lehetőségeket az önkormányzat, amivel pont a roma családokat állítja nehéz helyzet elé.

Ötszáz forint a belépő, azért egy napra meg tudjuk venni az egész családnak a tejet meg a kenyeret, ennyi pénzt nem libikókázhat el pár óra alatt

 – mondja a Népszavának egy roma anyuka, akit így hiába kérnek gyermekei, hogy vigye el őket a játszótérre.

Az 500 forintos belépő fejenként értendő.

A polgármester korábban úgy nyilatkozott, hogy  az 500 forint „barátságos és megfizethető összeg”. Szervezett keretek között, bizonyos feltételek esetén ingyen lehet használni a létesítményt.

Exit mobile version