Nem tud a lakásból kijutni tolószékbe került, súlyos beteg kislányával Éva

nlc | 2018. Január 30.
Ritka genetikai betegségben szenved Kitti, aki nemrégiben tolószékbe kényszerült. Édesanyja is beteg, második emeleti lakásukból csak segítséggel tudnak kijutni.

A kislány egészsége először kétéves korában romlott meg. Akkor jobban lett, de másfél évvel később folytatódtak a megpróbáltatások, a kór ugyanis elsorvasztotta a tüdőszöveteket, és a kislány fulladással, köhögési rohamokkal küzdött. Többször élet és halál közötti állapotban került kórházba – írja a Blikk.

Egy ilyen alkalom után genetikai tesztet végeztek, és így kapták meg a diagnózist: Louis-Bar-szindróma. A betegség tünetei kisgyerekkorban kezdődnek, és 10-12 éves korra teljesedik ki. A legyengült immunrendszer mellett fokozott daganatképződési hajlam és kisagyi rendellenességek jellemzik. Gyógyíthatatlan, a betegek legkésőbb 20 évesen meghalnak.

Kittit négyéves kora óta egyedül neveli az édesanyja. Van két nagy fia az előző kapcsolatából, ők sokat segítenek. Nélkülük ki sem tudnának jutni a második emeleti lakásból, ugyanis nemrégiben súlyosbodott a kislány állapota, és kerekesszékbe került.

A család nagyon szeretné, hogy egy földszinti lakásba költözhessenek, a kertben pedig Kittinek lehetne egy nyuszija, mert ez minden vágya.

Édesanyja egészsége megroppant, minden éjjel vesedialízisre van szüksége. Kettejük betegsége minden tartalékukat felemésztette, ezért segítséget kérnek.

Exit mobile version