nlc.hu
Család

Országos járvány, sok gyerek beteg

Tömegesen betegednek meg a gyerekek, országszerte

Járvány: a kórházak országszerte tele vannak légúti megbetegedésben szenvedő gyerekekkel.

Egy Szabolcs megyei háziorvos szerint jelenleg a betegek 40-50 százaléka légúti tünetekkel érkezik rendelésére – tudósít az ATV.

A járvány időszaka minden évben, január végétől február elejéig, 3-4 hétig tart; az enyhe idő pedig kedvez a terjedésének. „A farsangok, a gyermekközösségekben, zárt terekben való megjelenések mind-mind a vírus terjedésének adnak táptalajt” – mondta el Varga Sándor győrteleki háziorvos.

Tömegesen betegednek meg a gyerekek, országszerte

A Dél-Dunántúlon is sok gyereket visznek orvoshoz

torokfájással, orrfolyással, lázzal és hasonló légúti fertőzésre utaló tünetekkel. A Pécsi gyerekklinika kórtermei is telt házzal működnek a napokban. Nagy Péter, pécsi gyermek-tüdőgyógyász elmondta: “Rengeteg betegünk van, jelenleg is az osztályunk tele van, minden kórteremben, minden ágyon fekszenek betegek. Igazából ebben az időszakban a vírusinfekciók száma, nem csak az influenza, hanem az egyéb légúti vírusfertőzések száma is magas”. Február első teljes hetében

országszerte 47 ezren fordultak orvoshoz

felső légúti tünetekkel. Tibold Antal, vezető főorvos szerint országszerte 270 ezer felső-légúti megbetegedésben szenvedő beteget számoltak össze, miközben az újonnan felfedezett betegek száma is mindenütt nőtt”. A betegség sokak szerint elkerülhető, a megelőző oltások pedig enyhítik a tüneteket. Az orvosok szerint a betegek döntő többsége megússza szövődmények nélkül a fertőzést, a teljes gyógyuláshoz az eddigi tapasztalatok alapján egy hét kell.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top