Hadnagyként csatlakozott a hadsereghez a mártírhalált halt katona özvegye

nlc | 2018. Szeptember 25.
Példamutatásból, akaratból és kimeríthetetlen erejéről tett tanúbizonyságot Neeru Sambyal, a néhai katona, Ravinder Sambyal felesége, amikor hadnagyként csatlakozott az indiai hadsereghez férje halála után.

Neeru férje karabélyosként szolgált a hadseregben, de mártírhalált halt egy 2015-ös bevetés alatt. 2013-ban házasodtak össze, még abban az évben egy kislányuk született. Az erős nőt nem törte meg férje halálának híre, hanem úgy döntött, férje helyébe lép.

Motivációjáról és a döntése mögött álló vívódásról ezt mondta a nő, aki hadnagyi rangban állt be az indiai hadseregbe:

Illusztráció – forrás: Pixabay

„A férjemmel 2013-ban házasodtunk össze. A gyalogság tagja volt, mégis nehezen tudtam elfogadni a valóságot, miután meggyilkolták. Számomra a lányom jelenti az inspirációt. Sosem akartam, hogy érezze az édesapja hiányát, így mindként szerepet be kell töltenem. Ez nyújtott motivációt ahhoz, hogy 49 hét képzés után, szeptember 8-án befejezhettem az iskolát. A hadsereg szellemi erőnlétet is kíván, hiszen vannak olyan szituációk, amikor a fizikai erőnkkel nem érünk el semmit.”

Neeru Sambyal – forrás: dnaindia.com

Neeru döntését nemcsak férje családja, de saját szülei is támogatták. Neeru apja, Darshan Singh Slathia csak örömmel tud nyilatkozni lánya elhatározásáról: „Nagyon boldog és büszke vagyok Neeru teljesítményére. Minden támogatást megadtunk neki. Igaz, kezdetben kicsit nehéz volt elfogadni a döntését, de átbeszéltük a dolgokat, és azóta teljes szívünkből mellette állunk.”

Az indiai anyuka 26 másik nővel együtt tette le a végső katonai vizsgát, mielőtt hadnagy rangot kapott, és csatlakozhatott az indiai hadsereghez. „Ma boldog és büszke vagyok, hogy az erőfeszítéseim eredményre vezettek. Mi mást kívánhatna egy szülő?”

Exit mobile version