nlc.hu
Család

Magához tért a tetszhalott nő.

Elhamvasztása előtti pillanatokban tért magához egy nő

Az indiai asszony korábban súlyos égési sérüléseket szenvedett egy lakástűzben.

Az 52 éves Bujji Aamma súlyosan megsérült, miután tűz ütött ki otthonában, az indiai Berhampurban, február elsején – írja a Daily Mail. A nőt kórházba kellett vinni, súlyos égési sérülései miatt, azonban onnan egy idő után hazaküldték, miközben állapota nem javult. Családja ráadásul annyira szegény, hogy nem tudták fizetni a további kezelését sem. Bujji hétfőn már a szemét sem tudta kinyitni, úgyhogy a férje azt hitte, hogy meghalt, pedig csak tetszhalott volt.

Elhamvasztása előtti pillanatokban tért magához egy nő“Azt hittük, vége, ezért hívtunk egy halottaskocsit,

hogy elvigye a hamvasztóba.” A Bujjival a halottaskocsiban utazó nő arról számolt be, hogy már majdnem elkészültek a temetési máglyával, amikor a „halott” kinyitotta a szemét.

“Először megijedtünk, mivel még soha nem láttunk ilyesmit, bár néhány sztorit már hallottunk”

– mondta. Bujjit végül ugyanaz a halottaskocsi vitte haza, ami korábban a hamvasztás helyére szállította.

Indiában rendszeresek  a leírthoz hasonló „csodás” ébredések,

aminek az az oka, hogy a helyieknek nem kell halotti anyakönyvi kivonatot bemutatniuk családtagjuk elhamvasztása előtt. Az indiai kultúrában a halottak búcsúztatása összefonódik a természettel. Amikor egy indiai meghal, a testét fűszőnyegre vagy a padlóra fektetik. Ez szimbolizálja a halált, ami a „Föld karjai között” történik. A halott szájába ezután speciális folyadékot öntenek,

gyertyákat gyújtanak, és rizses tálat helyeznek mellé.

A testet eltakart szemmel kell a krematóriumba vinni. Szerencsére Bujji Aamma családja a rituálé ezen részletét kihagyta, így vették észre, hogy kinyitotta a szemét. Az asszony jelenlegi állapotáról nincs hír.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top