„Nem lehetnék jó anya nélküled” – megható levélben mond köszönetet nővérének a kétgyerekes anya

Mórocz Ibolya | 2019. December 27.
Ashleigh Beaver az internet nyilvánossága előtt mondta el nővérének, hogy nélküle korántsem lenne olyan sikeres anya.

„Kedves BeBe néni,

nem tudtam, hogyan alakul majd a kapcsolatunk az után, hogy gyerekeim születnek. Mindig is szerető testvérek voltunk, de akadtak időszakok, amikor nagyon különböztünk egymástól. Máshogy látod a világot, máshogyan öltözködsz, szinte mindent máshogyan csinálsz, mint én. És mégis: amikor a fiam nagynénje lettél, egyben a legközelebbi szövetségesemmé is váltál, te lettél az én szárnysegédem.

Amikor vajúdtam, ott voltál mellettem, és átsegítettél ezen az ismeretlen élményen. A szarkazmusodat és a humorodat félretéve csakis szeretettel és biztatólag fordultál felém. Együtt láttuk meg életünkben először Liamet. Önzetlen szeretettel könnyezted meg a fiam érkezését, és az anyja és apja után te fogtad őt először a karodba. Akkor találtad meg az új helyedet az életünkben és Liam életében is.

Ahogy teltek az évek, már nem csak a nővérem voltál: te lettél a fiam második anyukája is. Ott voltál, és magadhoz ölelted, amikor nehéz napokat élt meg a fogzás miatt. Ott voltál, amikor az újszülött babámmal a kezemben elsírtam magam a szülés utáni depresszióval küzdve. Ott voltál, amikor enni tanult, és te tanítottad meg, hogyan kell használni a kanalat. Ott voltál mellettem egy üveg borral az alvástréning első éjszakáján. Ott voltál, amikor a fiam megtette az első lépéseit. Ott voltál, amikor először engedtünk meg magunknak egy kis szabadidőt. Ott voltál, amikor a férjemmel időre volt szükségünk, hogy a szülői szerepet félretéve a párkapcsolatunkon dolgozzunk. Ott voltál, hogy pótszülőként támogasd a fiunkat, amikor megszületett a lányunk.

Te voltál, aki addig bátorította a fiamat, míg búcsút nem mert mondani a cuminak. Ott voltál, és átvetted tőlem a teendőket, ha szünetre volt szükségem. Te segítettél megoldani az egyenletet, amikor a kisbabánk elérte a rettegett kétéves kort. Ott voltál minden ünnepnapon, születésnapon és az össze fontos pillanatban. Nyugtatsz, fegyelmezel, kalózt játszol, ajándékozol, ahogy éppen a helyzet kívánja. Nélküled a fiam nem lenne az, aki. Te vagy a hőse, a biztos pont az életében, a menedéke, a második anyukája. És ha nem állnál mellettem, én sem lehetnék az a sikeres anya, aki így vagyok. Senki sem tudná betölteni a helyedet az életünkben.

Nem volna ugyanaz az anyaság az én másik felem, a nővérem nélkül – nélküled.”

(via)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Hian Oliveira / Unsplash

Exit mobile version