18 órán át nem vizelt a férfi, kis híján belehalt

T.CS. | 2020. Június 23.
Június 18-án egy különleges esetet láttak el a kínai Zheijangban, a Zhuji Népkórházban. Egy olyan férfit hoztak be, akinek több helyen is felrepedt a húgyhólyagja.

Egy negyvenéves kínai férfi elég nagyot bulizott: összesen tíz sört öntött magába. Ebben még nincs semmi különleges, számtalan ember csinál világszerte hasonlót nap mint nap, csakhogy ez a férfi, Mr. Hu az iszogatás után hazament, és anélkül, hogy vizelt volna, egyszerűen elment aludni. Amikor felkelt, altájon szörnyű fájdalmat érzett – írta meg az odditycentral.

A kórházba már a mentő vitte be, annyira komoly fájdalmai voltak, hogy még lefeküdni is képtelen volt. Bent a vizsgálatok megállapították, hogy az extrém vizeletterheléstől a húgyhólyagja három helyen is megrepedt, ráadásul a húgyhólyag annyira megnövekedett, hogy az egyik repedésnél hozzáért a férfi alhasi beleihez. Ez könnyen a halálához vezethetett volna, ezért gyorsan életmentő műtétre volt szükség, amit sikerrel végeztek el. A férfi állapota már stabil.

Mr. Hu esete nagyon különös, mert annyi folyadék, amennyit ő megivott vizelésre ingerli az embert, pláne, ha alkoholról van szó, ami vízhajtó hatású. Az ő esetében azonban másképp működött: az alkohol eltompította az idegrendszerét, és elnyomta a vizelési ingert, emiatt keletkezhetett a baj. A húgyhólyagunk rugalmas szerv, meglepően sok, akár fél liternyi vizelet elraktározására is képes, de ahhoz, hogy ne essen bajunk, rendszeresen kell üríteni. Az orvosok szerint maximum tíz óra az, amit vizelés nélkül tudunk tölteni szervkárosodás nélkül, de inkább ne feszegessük ennek határait.

Színes történetek vizeletről az nlc-n:

Exit mobile version