Fel akarta vidítani az otthonban élő időseket, megfertőzte őket koronavírussal

nlc | 2020. December 14.
A Mikulásnak öltözött férfi végül a belgiumi idősek otthona 75 lakóját fertőzte meg koronavírussal.

Legalább 61 bentlakó és 14 dolgozó fertőződött meg az új típusú koronavírussal, miután rettenetesen rosszul sült el egy egyébként kedvesnek szánt gesztus – írja a 24.hu. A lap cikkéből kiderül, a belgiumi Mol városának idősek otthonában konkrétan elszabadult a koronavírus, miután az egyik lakó fia Mikulás-napon Télapónak öltözve meglátogatta az idős otthont.

A helyi sajtó hírei szerint a fiú csak egy kis vidámságot szeretett volna lopni az idősek életébe, nem tudta viszont, hogy koronavírusos. A férfiről végül pár nappal később derült ki, hogy fertőzött volt, miután tünetei lettek és pozitív lett a Covid-tesztje.

A 24.hu cikkéből egyébként kiderül az is, hogy a 75 fertőzött enyhe és közepesen súlyos tünetektől szenved. A lap hivatkozik az otthont üzemeltető cégre is, akik az esettel kapcsolatban elmondták, a Mikulásnak öltözött férfi és a lakók is mindvégig maszkot viseltek, és a Télapó csak a közösen használt helyiségekben járt.

Csakhogy a VRT nevű belga laphoz eljuttatott fotókon azt látni, hogy a lakók közül szinte senkin nincs maszk. A város polgármestere a képeket látva kijelentette, így már nem csak egy szerencsétlen döntésről, hanem felelőtlen üzemeltetésről van szó.

Olvass még többet a koronavírus-járvány második hullámáról az nlc-n: 

Exit mobile version