nlc.hu
Kezdők karácsonya

Karácsonyi ajándékvásárlás 2020 - körkép

Átgondoltabban vásárolunk most karácsonykor – kiderült, melyik idén a legkedveltebb ajándék

Íme a személyes ajándékok toplistája!
ajándékvásárlás

A vásárlók Európa szerte több időt és energiát fordítanak a megfelelő karácsonyi ajándékok kiválasztására, mint a korábbi években – derült ki a Mastercard friss kutatásából. Az európaiak háromnegyede szerint az idei év emlékeztette őket arra, hogy mik az igazán fontos dolgok az életben, 65 százalékuk ezért személyesebb, átgondoltabb ajándékokkal lepi meg szeretteit.

Míg a vásárlók 58 százaléka a mostani, számos kihívást jelentő év miatt szűkebb keretből vásárol, a válaszadók fele azt állítja, hogy személyesebbé teszi az ajándékokat, és 45 százalék több időt tölt annak elkészítésével vagy kiválasztásával. A magyarok 71 százaléka vásárol idén kisebb keretből, és a megkérdezettek közel fele olyan jótékonysági ügyet támogat az ajándék választásakor, amivel vissza is tud adni a közösségének.

A kutatás arra is rámutat, hogy az emberek idén azt is jobban átgondolják, hogy hol vásárolnak. A magyarok számára az európai átlagnál is fontosabb a helyi üzletek támogatása: 78 százalék idén jobban átgondolja, hol vásárol, 61 százalék tudatosan ad vissza saját közösségének a karácsonyi vásárlás során, és 60 százalék helyi kisvállalkozásoktól, üzletekből vásárol ajándékokat.

Az európai adatokat tekintve a személyes ajándékok listáját 2020-ban a házi készítésű ajándékcsomagok, a wellness-ajándékok és a keretezett fényképek vezetik, ezt követik a közösen megélt, élményalapú ajándékok és a személyre szabott díszek. A magyarok esetében szintén a saját készítésű ajándékcsomagok a legnépszerűbbek, a második helyre a keretezett fényképek és fotókönyvek, a harmadik helyre pedig az élményalapú ajándékok kerültek.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Hangolódj az adventre az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top