Megható: betartotta az ígéretet az ápolónő, amit egy haldokló betegnek tett 4 éve

nlc | 2021. Február 05.
Edina Habibovic édesanyja négy évvel ezelőtt mellrákban hunyt el, és az egyik utolsó kívánsága az volt, hogy az őt ápoló Sanja Josipovic legyen ott, amikor gyermeke lediplomázik.

Edina Habibovic 2020 decemberében diplomázott le a Chamberlain Egyetemi Egészségügyi Főiskolán. Évekkel ezelőtt még nem gondolta volna, hogy egészségügyi pálya tényleg neki való, de miután édesanyja két év után elveszítette a harcot a mellrák elleni küzdelemben, rájött, igenis ez az ő útja. 

Edina Habibovic édesanyjáról az utolsó hat hónapban Sanja Josipovic betegápoló gondoskodott, mindkét nő Bosznia-Hercegovinából érkezett az Egyesült Államokba, és nagyon szoros barátság alakult ki közöttük. „Nagyon erős és határozott nő volt. Nem fél a haláltól, de aggódott amiatt, hogy mi lesz a gyermekeivel és s férjével” – nyilatkozta Sanja Josipovic. Sevala Habibovic egyik utolsó kívánságaként pedig arra kérte, hogyha már ő nem tud ott lenni, amikor lánya lediplomázik, akkor menjen el helyette az ünnepségre, és ő természetesen igent mondott.

A koronavírus-járvány miatt sajnos minden hivatalos ünnepség elmaradt, de Edina Habibovic főnöke a Marianjoy Rehabilitációs Központban szerette volna, ha mégis meg tudnak valahogyan emlékezni arról, hogy a lány lediplomázott, és a szűk körű ceremónián természetesen Josipovic is jelen volt, hiszen mindenképpen teljesíteni szerette volna az ígéretét, amit korábban Edina Habibovic édesanyjának tett.

(via Good Morning America)

Fotó: Pixabay

Utolsó kívánságok:

Exit mobile version