Nyolcéves, de már 105 kiló Benjamin

nlc | 2021. Február 26.
A 225 kilós Rácz Géza, Schobert Norbi pártfogolja segít neki a fogyásban.

105 kilósra hízott egy nyolcéves budapesti kisfiú. Balogh Benjamin szülei elkeseredetten keresik a megoldást a külön engedéllyel magántanulóvá vált gyermekük problémájára, hiszen jelenleg nem élhet úgy, mint a vele egykorúak. Az édesapa Rácz Gézával, Schobert Norbi pártfogoltjával vette fel a kapcsolatot – írja a Bors.

Elérte az egy mázsát a 8 éves kisfiú (Illusztráció: Getty Images)

Benjamin több mint a duplájára hízott az ideálisnál, ugyanis szülei saját bevallásuk szerint roppant módon elkényeztették. István és a felesége persze látták, hogy folyamatosan hízik a fiuk, ezért több orvoshoz is elvitték. A cukorterheléses vizsgálaton kimutatták, hogy Benji nem cukorbeteg, igaz, a túlsúly következtében a pulzusa jóval 100 felett van. A szülők tudni szeretnék, mi okozza a fiú extrém hízását, de az orvosok egyelőre semmilyen alapbetegséget nem találtak nála. A család pszichiátriai problémára gyanakszik.

István sokat hallott Rácz Gézáról, az ország legkövérebb tinédzseréről, aki még a 300 kilónál is többet nyomott, de Schobert Norbi segítségével már megszabadult több mint 70 kilótól. Innen jött az ötlet, hogy a mestere után életmód-tanácsadói pályára vágyó Gézától kérjenek segítséget, amit meg is kaptak. A fiatalember javaslatára már majdnem egy hete kiiktatták az étrendjükből a kenyeret, a krumplit, és szigorúan diétáznak – írja a lap.

A Bors felhívta Schobert Norbertet is, aki megígérte, hogy minden segítséget megad Benji családjának.

 

Nekik sikerült lefogyni

Exit mobile version