Orbán: 1,9 millió szülő kap szja-visszatérítést

S. Z. | 2021. Szeptember 20.
Február 15-ig visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót – jelentette be Orbán Viktor.

Véget ért a nyári szünet, hétfőn 13 órakor megkezdődött az Országgyűlés őszi időszaka. A nyitó ülésen Orbán Viktor napirend előtt több bejelentést is tett.

A miniszterelnök közölte, hogy 2022. február 15-ig

visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót.

A visszafizetés felső határa a 2021-es átlagbér éves adótartalma lesz.

Adóvisszatérítésben részesülnek a gyereket nevelő kisvállalkozók is. Az ekho szerint adózó szülők az általuk személyi jövedelemadóként befizetett összeget kapják majd vissza. A kedvezményes átalányadót fizető kisvállalkozók, a katások pedig az általuk fizetett átalányadó egynegyedét kapják vissza, amennyiben gyermeket nevelnek – mondta a kormányfő. 

Összességében 1,9 millió szülőnek 600 milliárd forintot térít vissza az adóhivatal 2022 februárjában – ismertette Orbán Viktor.

A kormányfő beszélt további, már ismert intézkedésekről is:

A miniszterelnök a járvány kapcsán kijelentette, hogy a negyedik hullámot nem tudjuk elkerülni, de ha elegen be vagyunk oltva, akkor maradhatunk a normális életünknél, ezért a kormány marad az oltás alapú védekezésnél. Hozzátette, hogy a szakemberek erősen javasolják a harmadik oltást, mert nagyobb védettséget jelent. Emellett kérte az oltatlanokat, hogy ne kockáztassanak, és oltsák be magukat. 

Személyi jövedelemadó az nlc-n:

Exit mobile version