nlc.hu
Életmód

240 ezren nem fizetnek személyi jövedelemadót

Közel negyedmillióan nem fizetnek személyi jövedelemadót

Tállai András, a pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte, hogy az adókedvezmények hatására mintegy 240 ezer adózónak egyetlen forint személyi jövedelemadót sem kell fizetnie.

Tállai András azt is közölte az MTI-vel, hogy aki tavaly év közben nem kérte az adókedvezményének figyelembevételét, az május 20-ig még néhány kattintással könnyedén igénybe veheti a kedvezményeket az SZJA-bevallásában. Az államtitkár kifejtette, hogy az adóból kedvezmény jár a gyermekes családoknak, az első házasoknak, a négy vagy több gyermeket nevelő anyáknak, illetve a bizonyos betegségekben szenvedőknek.

számológép fekszik a papíralapú adóbevalláson

Illusztráció: Pixabay

Tállai azt is elmondta, hogy a legtöbben a családi adókedvezménynek köszönhetően mentesülnek az adófizetés alól. 2019-ben több mint 115 ezren nemcsak szja-t, hanem járulékot se fizettek, ezek a szülők majdnem a teljes bruttó keresetüket készhez kapták, és hozzátette, hogy akinek az adóból kedvezmény jár, mindenképp érdemes megnéznie, hogy az adóhivatal által kiajánlott bevallási tervezete tartalmazza-e azt.

A családi kedvezményt 2020 májusában közel 700 ezer szülő vette igénybe, vagyis több százezren lehetnek azok, akik tavaly elmulasztottak nyilatkozni a munkáltatójuknak az adókedvezmény igénybevételéről.

Spórolás és felesleges költés: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top