Száznál is több késszúrással ölte meg kislányát, de mégsem emlékezett rá

nlc | 2023. Április 05.
Magyarországon egyetlen nő tölti tényleges életfogytiglani büntetését, aki száznál is több késszúrással ölte meg gyermekét. Az anya egy panzióba vitte el kislányát a tavaszi szünet alatt, ahol meggyilkolta kislányát, azonban mégsem emlékezett a történtekre.

Magyarországon egyetlen tényleges életfogytiglanit töltő ember van, aki nem más, mint az az édesanya, aki száznál is több késszúrással ölte meg 8 éves kislányát – írja a HVG

Á. Anikó pere 2016-ban kezdődött el, amikor elvitte kislányát egy panzióba a tavaszi szünet alatt, édesapja beleegyezésével. Az anya rendszeresen ivott, mindamellett, hogy gyógyszert szedett, így a család külön élt. Á. Anikó a panzióban jött rá, hogy volt párja és annak új családja a lányával együtt külföldre szeretne költözni. Szintén ekkor szembesült vele, hogy lánya az apja élettársát hívja anyunak. Az anya bevallotta, hogy ezután körülbelül 30-40 szem nyugtatót vett be, majd két üveg pezsgőt ivott, ezután pedig nem emlékszik a történtekre. 

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közölte, hogy jelenleg Magyarországon 450 fő tölti életfogytiglani szabadságvesztését. A 450 főből mindössze 72-en töltenek tényleges életfogytiglanit, akikből 71 férfi és 1 nő, aki a jelenleg 50 éves Á. Anikó.

Exit mobile version