nlc.hu
Család

Lucy Letby életfogytiglani börtönbüntetést kapott

Életfogytiglani börtönre ítélték a koraszülötteket gyilkoló brit nővért

A bíró szerint a tetteit olyan mély gonoszsággal és szadizmussal követte el, hogy Lucy Letbyt soha nem szabad kiengedni a rács mögül.

Lucy Letby azzal a váddal került bíróság elé, hogy bizonyíthatóan meggyilkolt hét gondjaira bízott újszülöttet a chesteri kórház újszülött osztályán. A bíró életfogytiglanra ítélte a 33 éves nővért, ami rendkívül ritka ítéletnek számít Nagy-Britanniában: a halál angyalának is “becézett” Letbyn kívül összesen még három nő kapott ilyen ítéletet – írja a Guardian.

Lucy Letby

A rendőrségi fotó az angliai Cheshire-ben készült 2020 novemberében (Handout Photo by Cheshire Constabulary via Getty Images)

A manchesteri koronabíróság radikális hétfői ítélete már csak azért is érthető, mert Lucy Letby a fentieken túl további hat újszülöttel próbált végezni, és bár nem járt sikerrel, közülük többekben is maradandó egészségügyi kárt okozott. Goss bíró a nő „gonosz, számító és cinikus gyilkosságsorozatba fogott, ahol pont a legkisebb és legsebezhetőbb gyermekeket támadta”.

Mély rosszindulat és szadizmus látható a tettei mögött.

A bíró kiemelte, hogy a nővér minden tette ellene ment az általános emberi ösztönnek, miszerint a kisbabákat gondoznunk és védenünk kell. Letby általában levegőt fecskendezett a koraszülött csecsemők infúziójába, gyakran közvetlenül azután, hogy az édesanyjuk kilépett a szobából a gyermeke mellől, de előfordult az is, hogy inzulinnal próbálkozott.

A szerető szülőket megfosztották dédelgetett gyermekeiktől, másoknak pedig együtt kell élniük az ön tetteinek testi és lelki következményeivel. A testvéreket megfosztották testvéreiktől. Ön mély pszichés traumát okozott, tartós gyászt és bűntudatot hozott, feszültségeket okozott a kapcsolatokban, és megzavarta az összes áldozata családjának életét

– összegezte ítéletében a bíró.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top