nlc.hu
Aktuális

Hét kisbabát gyilkolt meg Lucy Letby nővér

Hét kisbabát ölt meg, elítélték a brit nővért

Hét csecsemő meggyilkolása miatt találta bűnösnek egy brit esküdtszék egy ápolónőt.

A most 33 éves Lucy Letby ápolónő 2015 júniusa és 2016 júniusa között hét csecsemőt gyilkolt meg a Countess of Chester kórházban. Az ítéletet hétfőn hirdeti ki a bíróság. Letby bűnös másik hét újszülött terhére elkövetett gyilkossági kísérletben is, két másik ügyet pedig nem tudtak bizonyítani. A borzalmas tettek indítéka máig rejtély – írja az Euronews.

Az öt fiú és két lány csecsemőt

Hét kisbabát ölt meg, elítélték a brit nővért

Letby a nyugat-angliai Chester városának kórházában újszülötteket gondozó ápolónővérként dolgozva ölhette meg. Volt akiknek az ereibe levegőt fecskendezett, másokat erőszakkal tejjel etetett, néhányat pedig inzulinnal gyilkolt meg.

Lucy Letby 2018-as letartóztatási videóját most tették közzé:

Az ügyész szerint Letby “kezében az olyan ártalmatlan anyagok, mint a levegő, a tej, a folyadékok, vagy az olyan gyógyszerek, mint az inzulin, halálossá váltak.

Eltorzította a tanultakat, és fegyverként használta a mesterségét,

hogy kárt, gyászt és halált okozzon.” A tárgyaláson Letby nem volt jelen, előtte azonban végig azt állította, hogy tévesen vádolták meg, hogy elfedjék a kórház mulasztásait. Szerinte ő nem ártott a csecsemőknek, és a kórházban szerinte tapasztalható rossz higiéniai és személyzeti problémákat okolta. A brit kormány gyilkosságok és gyilkossági kísérletek ügyében rendelt el független vizsgálatot a Lucy Letby elleni mai ítéleteket után. 

A kórház orvosigazgatója szerint

az egész kórház “mélyen elszomorodott és megdöbbent” Letby bűntettei miatt. “Rendkívül sajnáljuk, hogy ezeket a bűncselekményeket a mi kórházunkban követték el”, mondta az igazgató, hozzátéve, hogy “az eset mély hatással volt betegeinkre” – és másokra is. Azt állította: “jelentős változások” történtek a kórházban, amióta Letby ott dolgozott.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top