nlc.hu
Aktuális
Balázs-Piri Krisztina halála

Elhunyt Balázs-Piri Krisztina újságíró, egykori főszerkesztő

79 évesen elhunyt Balázs-Piri Krisztina újságíró, a Meglepetés, a Beau Monde és a Praktika magazin című lap volt főszerkesztője, a Central Médiacsoport külsős munkatársa, a Sanoma Médiaakadémia egykori vezetője, a Nők Lapja és különféle különszámainak rendszeres szerzője.

“Krisztina évek óta küzdött súlyos betegséggel, de mindig felülkerekedett az egészségügyi problémáin – vagy legalábbis azt hittük… Szenvedéllyel írta cikkeit. Legutóbb a Nők Lapja Korona című különszámba adta le kéziratait, és amikor arra kértem, hogy írjon még egy anyagot, azt mondta, most inkább a gyógyulásra fordítaná az energiáját. Aggódtunk érte, de nem mondtuk neki. Ahogy ő sem panaszkodott nekünk. (…) Csodáltuk szerteágazó tudását, műveltségét és nem utolsósorban humorát, ami írásaiban visszaköszönt. (…) Értette és érezte a női magazinkészítés minden csínját-bínját, világlátott emberként szinte minden témában otthonosan mozgott. Ha utazási anyagra volt szükségünk, tőle bátran kérhettünk írást, de a legújabb filmbemutatókat, a nemzetközi híreket is követte a kultúra rajongójaként. Kíváncsi, hiteles újságíróként volt jelen a világban. (…) Az a fegyelmezettség, amivel a leadási határidőket tartotta, ahogy tartalmasan és szórakoztatóan tudott írni, ahogyan beszélt az értekezleteken, mindig a csodálatunkat és a tiszteletünket vívta ki. Talán nem is tudtuk, hogy mennyit tanulhattunk volna tőle, pedig az a tudás és derű, ami őt jellemezte, példaértékű volt.” írja róla a noklapja.hu-n egykori munkatársa, Eszes Andrea.

Kiemelt fotó: Nők Lapja-archívum (via: noklapja.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top